ONTDEK ONZE BIERDEGUSTATIEAVONDEN

IPA Bieren 24 sept uitverkocht

IPA Bieren

di 24 september

Laatste tickets Oude Geuzen en Lambiek 29 oktober

Oude Geuzen en Lambiek

di 29 oktober

Bierpairing - di 26 november

Bierpairing

di 26 november

Smakelijke foodpairing

Coffee Bean

Bierrestaurants

Coffee Bean

Lekkere vis

 

Coffee Bean

Brood en spelen

 

Peter Vandecaveye, biersommelier en oprichter van Vlaamse Brouwers laat u smakelijke combinaties ontdekken tussen volledig uitgeschreven recepten en een smakelijke bierstijl. Ontdek de vele mogelijkheden!

Kathleen De Sutter van Kate’s bier advies plaatst telkens een bier van een Vlaamse Brouwer in de kijker met een foodpairing tip. Waardevolle tips om zelf eens te proeven. Geniet ervan. Smakelijk!

Verhalen van achter de toog

Hier kan u leuke verhalen terugvinden en de laatste nieuwtjes op vlak van bier en biercultuur  in Vlaanderen. Waar zijn onze Vlaamse brouwers mee bezig? Ontdek het hier en lees meer over hun passie.

Succesvol groeikwartaal

Succesvol groeikwartaal

Terug een succesvol groeikwartaal achter de rug bij Vlaamse Brouwers. Het platform dat de brouwers in Vlaanderen in de kijker wenst te plaatsen kent in kwartaal 3 een groei van 35,29% aan volgers. Vlaanderen kent tal van passionele professionelen die dag in dag uit op...

World Beer Awards – Style Winners 2019

World Beer Awards – Style Winners 2019

Ons vorig artikel omvatte alle Belgische Country prijzen en de winners. Dit was een lange lijst van winnaars. In onderstaande overzicht kan je de Belgische Style Winners 2019 terugvinden van de World Beer Awards 2019. Dark BeerBelgian Style Dubbel - St. Bernardus -...

World Beer Awards 2019

World Beer Awards 2019

De World Beer Awards kennen terug heel wat Belgische winnaars. We zetten die voor u even allemaal op een rijtje. Er waren 53 categoriëen waar we in de prijzen vielen met in totaal 156 prijzen. Belgian Style Dubbel Winner - St-Bernadus: Prior 8Gold - Kompel:...

LEUKE BIERDEGUSTATIES VOOR VERENIGINGEN
EN BEDRIJVEN

Contacteer ons en wij organiseren samen met u een bierproeverij, beerpairing of workshop. Onder leiding van een biersommelier leert u diverse bieren ontdekken en proeven met leuke weetjes en anekdotes over de bieren en de brouwerijen.

Ontdek via de link onze verschillende formules en mogelijkheden waaronder ook exclusieve foodpairings voor een exclusief publiek op maat van uw wensen en smaken.

 

Gerst

Dit is natuurlijk maar één van de vele ingredienten. Onze Vlaamse Brouwers zijn zeer inventief en maken bieren voor ieders smaakpallet.

Meer dan blond, dubbel en tripel

We mogen als Vlaming trots zijn op de grote diversiteit aan smaken die onze regio rijk is. Onze Vlaamse Brouwers gaan er creatief mee om.

Blond bier

Blond

De aanduiding ‘blond’ vindt haar oorsprong bij de abdijbieren. Voor veel consumenten vormen deze blonde abdijbieren trouwens de opstap van lagegistingsbieren, zeg maar pils, naar de wereld van de speciale bieren.

Dubbel bruin bier

Bruin - Dubbel

De aanduidingen ‘dubbel’ ,voor een donker abdijbier, zijn in Vlaanderen, vooral in de abdijbierensector, schering en inslag. Dit is geïnspireerd op de Westmalle Dubbel dat sinds 1934 op de markt is.

Tripel

Tripel

Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak.

Heerlijke belgische hop

Wie Poperinge zegt, denkt aan bier en vooral hop. Deze hangende tuinen worden in België bijna uitsluitend in het Poperingse geteeld. Een 18 hopboeren telen op een oppervlakte van 147 ha.

Kaasblokje
Bierbar
Smakelijk

AGENDA!

KOMENDE DAGEN

Evenement details:

 • di
  24
  sep
  2019

  IPA bieren - bierdegustatie

  19:30Stationsplein 5, 8730 Beernem

Contact

BEL ONS

+32 (0)51 814 414

Mail

info@vlaamsebrouwers.be

Adres

Connectingdots b.v.b.a.

Vagevuurstraat 45

B - 8750 Wingene

(BE) 0627.961.865

Pin It on Pinterest

Share This