Lancering: Barbe X door Brouwerij Verhaeghe
Lancering van de Barbe X. Het bier is zoet en krachtig en tijdens het brouwproces hebben ze de suiker vervangen door honing.
Lancering: Barbe X door Brouwerij Verhaeghe Lees verder »
We geven je een overzicht van het laatste biernieuws over Vlaamse brouwers. Ontdek nieuwe bieren, bierdegustaties en meer.
Lancering van de Barbe X. Het bier is zoet en krachtig en tijdens het brouwproces hebben ze de suiker vervangen door honing.
Lancering: Barbe X door Brouwerij Verhaeghe Lees verder »
Na het grote succes van het Lustrumbier naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan van Vicaris en het tienjarig bestaan van de brouwerij was dit de logische stap.
Nieuwe telg bij Vicaris: LINO Lees verder »
In 1992 werd 22 maart verkozen als jaarlijkse Wereldwaterdag. Meer en meer brouwers leveren inspanningen om het waterverbruik te minderen.
Wereldwaterdag – 22 maart 2021 Lees verder »
Het is een blend van LeFort (bier van hoge gisting) en lambiek (bier van spontane gisting dat 18 maanden rijpt op eikenhouten vaten). Het bier heeft een fruitig karamel karakter met een licht zure droge toets.
LeFort Sour Oaked Lees verder »
De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) heeft beslist om de Toer de Geuze in 2021 niet te organiseren. De volgende editie in 2022 staat al in de agenda.
Toer de Geuze wordt uitgesteld naar 2022 Lees verder »
Vandaag zijn we te gast bij Brouwerij Ruimtegist in Kortrijk en hebben een gesprek over innovatie met brouwers Arn en Egbert.
Innovatie – Brouwerij Ruimtegist Lees verder »
Zowel Bart als Alexander juichen innovatie toe. We komen regelmatig eens samen en drinken eens wat specialer en we zeggen er ons gedacht van.
Innovatie – Brouwerij Jus de Mer Lees verder »
Slecht nieuws uit Limburg. Achel verliest zijn erkenning als Authentiek Trappistenbier.
En toen waren ze nog met 5 authentieke Trappisten Lees verder »
We zitten samen met Levi Hogenhall en Jan De Waele van Brouwerij Stokhove uit het pittoreske Waardamme en hebben het over innovatie.
Innovatie – Brouwerij Stokhove Lees verder »
Ben je geïnteresseerd om draf aan te bieden, te drogen of draf tot voedingsproducten te verwerken, ondersteun dan het onderzoek van VIVES.
Oproep project ‘Spent Grain Food’ Lees verder »