Foodpairing – Averbode

Brugge Blomme – een fluweelzachte smaak

Introductie

Het begin van Averbode-Abdijbier

Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het ‘nieuwe’ abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden.

Daarnaast is er de huisbrouwerij in het Abdijcafé van Averbode. Het bier wordt gebrouwen terwijl je het degusteert. In de huisbrouwerij brouwen ze op regelmatige basis andere en nieuwe bieren. Van een blonde frisse doordrinker, de Averbode 4,85, over een donker degustatiebier, de Averbode 7 tot een stevige blonde Averbode 8,5.

Bierbeschrijving
  • water
  • gerstemout
  • haver
  • spelt
  • hop
  • gist

Averbode is een blonde tripel. Het bier wordt gemaakt op basis van meerdere granen volgens de methode van dry hopping. Dit een techniek waarbij extra hop in koude lagering toegevoegd wordt, waardoor het karakter wordt benadrukt en dit zorgt voor een goudgeel multigranen bier. Een frisse, volle en bittere afdronk maken van dit unieke bier een heuse beleving.

Alc: 7,5 % Vol. – 7 EBC – 37 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This