Foodpairing – Blinker

Lentesalade

Introductie

Het begin van Siphon Brewing

Jan, Franklin en Breandán zijn trots op hun afkomst en op hetgeen ze doen: brouwen met respect voor traditie. Respect voor de grondstoffen en respect voor de mensen die van hun bier genieten. 

Ze zijn niet bang om buiten de lijntjes te kleuren en hun eigen invulling te geven aan de klassieke bierstijlen. Ze tasten de grenzen af zonder er over te gaan.

Ze brouwen bier voor iedereen, voor de occasionele genieter maar evenzeer voor de zelfverklaarde biergeek. 

 

Bierbeschrijving
  • water
  • mout
  • hop
  • gist

Blinker is een zeer droog en dorstlessend bier, met een uitgesproken fruitigheid. Een complex bier in al haar eenvoud. Een doordrinker gebrouwen zonder toevoeging van kruiden. De citroen op het etiket verwijst niet enkel naar de karakteristieke fruitige citrus aroma’s en smaken afkomstig van de gist, maar ook naar de kleur van de zon en de smaak van het seizoen.

Alc: 5,5 % Vol. – 10 EBC – 36 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This