Foodpairing – Bryggia Tripel

Mosselen met friet – een Vlaamse klassieker
Introductie

Het begin van Bryggja Brewery

Het verhaal van Bryggja Brewery begint in 2012. Vier brouwvrienden: Franky, Hugo, Kurt Persyn en Mario Vermeersch (medevennoot Bryggja) besluiten om met hun lekkere tripel deel te nemen aan de Brouwland Biercompetitie. Uit een selectie van meer dan 90 bieren wordt de Bryggja Tripel door een professionele jury verkozen tot het beste hobbybier van België.

Drie jaar na het starten van hun eigen brouwerij, brouwen ze wekelijks (voor hunzelf en voor derden). De bieren zijn zowel nationaal als internationaal in trek. In de eigen bieren gebruiken ze enkel hop van eigen bodem. Om die reden dragen de bieren ook het officiële logo “Belgische Hop” op de etiketten.

Bierbeschrijving
  • water
  • gerstemout
  • tarwemout
  • suiker
  • gist (bevat gluten)
Een stevige tripel met een mooie bitterheid door het gebruik van 4 soorten belgische hop, de lichte fruittoetsen maken het een heel aangename tripel om te drinken, moutig en volmondig zoals een tripel moet zijn.

Alc: 8,5% Vol. – 13 EBC – 35 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This