Foodpairing –

CECI N’IPA

Indische rode curry met lam

Introductie

Het begin van Brouwerij De Feniks

De jonge artisanale brouwerij is pas ontstaan in 2016 en heeft toch heel wat ervaring in huis dankzij de meesterbrouwer Gino Vantieghem. 

Gino is de meest bekroonde Belgische brouwer in de Wereldbierkampioenschappen met de meest verschillende (soorten) bieren. Op 37-jarige leeftijd ontving hij de prestigieuze Master of the Barley Lifetime Achievement Award uit de handen van de legendarische bierschrijver Michael ‘the beerhunter’ Jackson (niet zeker van zijn moonwalking-vaardigheden).

Ze willen bier brouwen waarvan ze houden, bier waarvan anderen kunnen houden en bier op maat voor mensen die een eigen bier willen laten brouwen.

Bierbeschrijving
  • water
  • gerstemout
  • tarwemout
  • vlierbloesem
  • hop
  • gist

Fris hoppig, met toevoeging van vlierbloesem. Door dryhopping krijgt hij een specifiek citrusaroma. Een intense doch aangename bitterheid.

Naast de voor (Amerikaanse) IPA’s vrij klassieke hopsoorten Amarillo en Chinook gebruiken ze ook nog de Warneton 7784 variëteit. Een combinatie van mouten zorgt voor een vol en gebalanceerd aroma.

Alc: 7,6 % Vol. – 16 EBC – 65 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This