Foodpairing – Cuvee Soeur’ise

Oesters – een heerlijke delicatesse
Introductie

Het begin van Brouwerij De Leite

Luc Vermeersch, de oprichter van brouwerij De Leite experimenteerde al in 1997 in een huisje in de tuin met een kleine brouwerij, capaciteit 30 liter, die hij had aangekocht in Finland.

Samen met zijn vriend Etienne Van poucke ging hij een jaar brouwcursus volgen. Daar ontmoette hij de derde brouwbroeder Paul Vanneste. Tijdens deze opleiding groeide het idee van een grotere brouwerij.  In april 2008 was brouwerij De Leite een feit.

Bierbeschrijving
  • water
  • mout
  • kruiden
  • hop
  • krieken
  • suiker
  • gist
Het paradepaardje van de brouwerij De Leite. Gedurende 5 maanden rijpen de krieken op de tripel Enfant Terriple in eikenhouten vaten waar het een zachte verzuring ondergaat. Een kriek zoals geen ander.

Alc: 8,5% Vol. – 48 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This