Foodpairing – Farang

Thaise rode curry met kip

Introductie

Het begin van Brouwerij D’Oude Maalderij

Brouwerij D’Oude Maalderij werd gesticht in 2011 te Koolskamp.

Op een plaats waar decennialang graan gemalen en gemengd werd ontstonden de eerste brouwsels in een kleine brouwinstallatie. Nachtenlang werd er als obscure alchemisten aan nieuwe recepturen gewerkt.

Tot op vandaag blijft D’Oude Maalderij oprecht en eerlijk de aloude traditie en meesterlijke kunst van het brouwen beoefenen.

 Enkel door het gebruik van authentieke producten worden stap na stap nieuwe zuivere en ongerepte bieren gecreëerd.

Het is voor D’Oude Maalderij van uitermate belang om bij het tot stand komen van deze brouwsels de roerstok steeds zelf ter hand te nemen, teneinde de kwaliteit van het bier te vrijwaren en om ons ervan te vergewissen dat enkel kwalitatief hoogstaande ingrediënten gebruikt worden en alle processen op een correcte manier verlopen.

Bierbeschrijving
  • water
  • mout
  • suiker
  • hop
  • gist
  • galanga

Een thaise stijl tripel met toevoeging van galanga. Dit is de thaise gember variant. 100% nauurlijk, ongefilterd, niet gepasteuriseerd.

Alc: 8 % Vol. – 17 EBC – 36 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This