Foodpairing – Koeketiene

Parelhoen met druivensaus

Introductie

Het begin van Brouwerij Maenhout

Eind 2009 zijn Thijs Maenhout en Birgit De Rammelaere gestart met de brouwerij in de voormalige bedrijfsgebouwen van de bouillonfabriek Gerdox, tussen Tielt en Meulebeke. Ze zijn gestart met een 2de hands brouwinstallatie die een capaciteit had van 5 hl. Bottelen en etiketteren gebeurde volledig handmatig, fles per fles.

In 2014 hebben ze de stap gezet om uit te breiden en te automatiseren. De brouwzaal in Meulebeke had niet voldoende capaciteit, vandaar dat ze beslist hebben om te verhuizen. Het nieuwe pand is gelegen in Pittem, langs de Brugsesteenweg.

Begin 2015 werd de nieuwe brouwerij in dienst genomen. Deze heeft een capaciteit van 1200 hectoliter per jaar. Er werd tevens geïnvesteerd in een tegendruk bottellijn die het mogelijk maakt om 2000 flesjes per uur af te vullen en een goede kwaliteit garandeert. Bovendien hebben ze ook een test installatie met een capaciteit van 60 liter. Hierop worden nieuwe bieren ontwikkeld en is er ook plaats voor eenmalige, seizoensgebonden bieren. 

Bierbeschrijving
  • water
  • tarwemout
  • gerstemout
  • hop
  • koriander
  • gist

Een intens fruitige tripel (abrikoos, sinaasappel) met een hele zachte bitterheid. Geuren van appelsien, mandarijn en honing met een lichtzure smaak van citrus en abrikoos. Gebrouwen met liefde voor het kaartspel en voor de vrouw van de brouwer.

Alc: 8,5 % Vol. – 13 EBC – 25 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This