Foodpairing – Petrus Aged Pale

Zeetong à la meunière

Introductie

Het begin van Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere kan terugblikken op een rijke geschiedenis, maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. De droom die stichter Adolphe De Brabandere aan het eind van de negentiende eeuw koestert wanneer hij in Bavikhove de fundamenten legt van zijn brouwerij is realiteit geworden met de succesvolle onderneming van vandaag.

Hun rijk assortiment aan bieren wordt gesmaakt door kenners tot ver buiten onze landsgrenzen.

Brouwen was, is en blijft een kunst bij Brouwerij De Brabandere. Beschouw de talrijke karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde. Het creëren van een unieke smaaksensatie om te delen met vrienden, dat drijft hen dag in dag uit.

Bierbeschrijving
  • water
  • gerstemout
  • hop

Petrus Aged Pale is 100% foederbier, 24 maand gerijpt in eiken foeders. Het is al jaren dé réferentie voor zure bieren. Verder gebruiken ze dit bier al sinds de start van de brouwerij als blend-bier in andere bieren om deze ook de frisse zachtzure smaken en aroma’s te geven.

Alc: 7,3 % Vol. – 11 EBC – 24 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This