Foodpairing – Préaris Quadrocinno

Smaakt heerlijk met een lekkere brownie

Introductie

Het begin van de Vliegende Paard Brouwers

Jarenlang hebben we bier in onze kelder gebrouwen toen we in oktober 2010 een artikel lazen over de Brouwland Biercompetitie. We besloten onze kansen te wagen en stuurden onze versie van een trappistenbier, een donker bier volmoutig van 10%. In maart 2011 waren we op de hoogte dat we werden geselecteerd voor de finale. Begin april 2011 was het dan uiteindelijk de finale. De zeven finalisten werden geproefd door bierkenners, Zythologists Rijckers Anne en Yannick De Cocteau en enkele Belgischse brouwmeesters zoals Paul Arnott (Dubuisson) en Jean-Marie De Rock (Orval). De eerste bieren werden geproefd en beoordeeld voor één, er werd veel opgemerkt. Onderling werd er niet veel samen gepraat totdat ze ons bier begonnen (de laatste zeven bieren werden geproefd in volgorde van alcohol). Alle juryleden begonnen met elkaar te praten en twee van hen gaven ons zelfs een duim omhoog. Toen we wisten dat het goed was. Na vijftien minuten overleg werd de winnaar bekend … Flying Horse Brewers uit Oedelem met hun Préaris Quadrupel en het verhaal is niet meer gestopt.

Bierbeschrijving
  • water
  • gerstemout
  • hop
  • gist
  • suiker
  • koffie
  • karamel

Een kastanje kleurig donker bier gebrouwen met koffie bonen uit Cost Rica. Het is een stevig bier  met een aroma van koffie, donker fruit en noten. De smaak is in het begin zoetig maar hierna komt de koffiesmaak opzetten, ook zal je tonen van caramel, vanille en het donkere fruit zeker proeven. De afdronk is licht bitter, dit komt door de koffieboon en de gebruikte hop.

Alc: 10 % Vol. – 70 EBC – 45 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This