Foodpairing – Triporteur

Passendale – jonge zachte kaas

Introductie

Het begin van B.O.M. Brewery

BOMBrewery staat voor Belgische Originele Moutbakkerij en brouwerij. Vroeger beschikte elke brouwerij over een eigen mouterij. Vanuit deze traditie bakt men er de mouten als eerste echte moutbakkerij ter wereld zelf. Het gaat om nieuwe mouten die ze speciaal voor het bier ontwerpen. Ze zijn uniek en artisanaal huisgemaakt.

In deze brouwerij maken ze hun eigen bierrecepten die ze volgens het principe van de zigeunerbrouwerij laten brouwen. Dit betekent dat ze brouwketels van een brouwerij huren om hun bier te brouwen. Ze zijn ervan overtuigd dat niet de ketels de smaak van het bier bepalen, maar wel de moutbakker en de brouwmeester.

Bierbeschrijving
  • water
  • gerstemout
  • tarwemout
  • donkere en witte kandijsuiker
  • East Kent Golding hop
  • Styrian Golding & Cascade hop

Triporteur from Heaven is de moderne versie van een traditionele belgische hoppige ale. De tarwemout in het ongefilterde bier kan zorgen voor een gezonde lichte troebelheid. De smaak van de Heaven blijft evolueren in de fles.

Alc: 10 % Vol. – 5 EBC – 28 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This