Foodpairing – Wipers Times 14

Le Petit Lathuy – zachte biologische kaas van bij ons

Introductie

Het begin van Brouwerij Kazematten

Brouwerij De Kazematten werd opgericht in 2013 binnen de
vestingmuren die de stad Ieper omringen. De unieke historische
Kazematten van het Houten Paard aan de Rijselpoort in Ieper werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij, waar onder andere de bieren Wipers Times en Grotten Santé gebrouwen worden.
Bierbeschrijving
  • water
  • gerstemout
  • tarwe
  • haver
  • maïs
  • suiker
  • kruiden
  • hop
  • gist 
Wipers Times 14 is een blond speciaal bier van hoge gisting, gebrouwen met vier granen, uitsluitend gehopt met streekeigen hop en afgewerkt met vier kruiden.

Alc: 6,2 % Vol. – 11 EBC – 19 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This