Foodpairing – Zwarte Ruiter

Pittige Stilton kaas

Introductie

Het begin van Brouwerij Broers

Brouwerij Broers werd eind 2013 opgericht door de (schoon)broers Bram Bossuyt, Ruben Laureys, en Thomas Laureys. Gestart als leuk tijdverdrijf, werd het brouwen van eigen bier al snel een passie. Gaandeweg groeide ook het idee om het bier echt te verkopen, en uiteindelijk werd Brouwerij Broers opgericht.

Aangezien de investering voor een eigen brouwerij aanvankelijk te groot was, werden de bieren eerst gebrouwen bij brouwerij Boelens in Belsele en bij brouwerij Gulden Spoor in Gullegem.

In augustus 2016 hebben de broers de vorige brouwinstallatie van brouwerij Maenhout gekocht. Alle bieren worden nu zelf gebrouwen in de brouwerij in Wachtebeke.

Bierbeschrijving
  • water
  • mout
  • hop
  • gist

Russian Imperial Stout, matig zoete aanzet met een moutbittere afdronk. Aromas van chocolade, drop, vanille en geroosterde mouten.

Alc: 10 % Vol. – 104 EBC – 20 EBU

Onze foodpairing videotip

Kathleen, onze huiszytholoog en expert in foodpairing

“Belgische bieren, daar mogen we fier op zijn.  Er zijn zo veel verschillende smaken en stijlen in bier, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.  Als gediplomeerd Zytholoog (Biersommelier) neem ik u graag mee in de bierwereld om smaken, geuren en kleuren te ontdekken van onze Vlaamse bieren.Na een een loopbaan van 26 jaar in een groot electronica consumenten bedrijf als software ingenieur heb ik een volledige ommezwaai gegeven aan mijn carrière en mijn (bier)hart gevolgd.  Ik ben altijd al in bier geïnteresseerd geweest.  Tijdens de studententijd en de uitgaansperiode heel wat pintjes gedronken. Maar die was ik op een bepaald moment beu en dan op zoek gegaan naar andere easy drinking bieren zoals witbier en palm. Daar mocht ook al eens een Rodenbach bij zitten. Ik heb bier altijd geprefereerd boven wijn.  Velen kennen waarschijnlijk het gevoel hoe goed een beter biertje smaakt na de obligate wijn bij een diner op een feest.  De fijne sprankel en bitterheid op de tong zijn een feest op zich.”

Pin It on Pinterest

Share This