Van boerderij tot brouwerij …. Gustaaf De Ryck is verknocht aan het brouwersvak en koopt een boerderij in Herzele tegenover de kerk, voor 5000 Belgische frank. Hij trekt naar het Duitse Bremen naar brauerei “zum goldenen Adler” om er het brouwersvak te leren. Kuipen en koperen ketels werden aangevoerd en al snel vloeit eind 19e eeuw het eerste bier “rijkelijk” in menig café in de Lees meer ...
Brouwerij De Glazen Toren, opgericht in 2004, blijft een initiatief van twee aan CTL Gent afgestudeerde brouwmeesters, Jef Van den Steen, gekend bierauteur, en zijn “compagnon de route” sinds 1988, Dirk De Pauw. De brouwerij zette zich de voorbije 14 jaren op de (internationale) kaart met een aantal eigen merkbieren. Grootste afzetmarkten zijn op dit ogenblik de USA, Italië, Noorwegen, Lees meer ...
Brouwerij De Graal is een nog jonge, ambachtelijke, maar toch geautomatiseerde, brouwerij gelegen in Brakel, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. De brouwerij van gediplomeerd brouwer Wim Saeyens is actief sinds 2002, en heeft in die tijd een gestage groei gekend. Mede dankzij voortdurende investeringen in nieuwe technologieën is brouwerij De Graal erin geslaagd om de stijgende vraag naar kwalitatief Lees meer ...
Huisbrouwerij Den Tseut is een kleine ambachtelijke brouwerij midden in het dorp van Oosteeklo. De naam ‘Den Tseut’ verwijst naar de spotnaam van de Oosteeklonaren, de varkens. Oosteeklo is een varkensgemeente en Den Tseut is het dialect voor varken. Het brouwen bij zaakvoerder Stefan van huisbrouwerij Den Tseut zit in de genen. Zijn grootvader was namelijk een brouwer bij Van Lees meer ...
Een pasteur, een centrifuge of een helder bier filter komt bij brouwerij Dilewyns niet aan bod. Alle natuurlijke én gezonde elementen blijven door het niet filteren aanwezig in de fles. Dankzij het niet pasteuriseren is Vicaris een levend product met smaakevolutie, ontdek zelf wanneer jouw Vicaris op z’n best is! Brouwerij Dilewyns blijft verder bouwen aan de toekomst door het Lees meer ...
Letterlijk betekent Donum Ignis “geschenk van het vuur”, een symbolische naam met een kleine geschiedenis. Brouwer Geert Vertenten begon eerder toevallig te brouwen, op vraag van zijn leerlingen in het practicum chemie. Brouwerij Donum Ignis is een bedrijf waar bieren nog op kleine schaal worden gebrouwen, met een kleine mechanisatiegraad en met veel liefde voor het vakmanschap. Ook het bottelen, Lees meer ...
De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk maar Lees meer ...
Deze brouwerij uit Melle werd in 1906 opgericht, op een site waar al sinds de 17de eeuw bier werd gebrouwen. De familie Huyghe brouwde vooral de pils Golden Kenia, maar werd pas echt berucht met haar Delirium Tremens. De roze olifant op het etiket is wereldwijd een hit. De vierde generatie van de familiale brouwerij investeert in kwaliteit, duurzaamheid en Lees meer ...
In augustus 1997 werd in de Buggenhoutse Mandekensstraat (Baasrode-Zuid) de oude brouwerij van de familie De Landtsheer terug opgestart door Manu De Landtsheer, zoon van Adolf, onder de naam “ Brouwerij Malheur “. Zo werd de familiale brouwtraditie in ere hersteld. Manu De Landtsheer had drie objectieven voor ogen: een eigen en origineel biermerk creëren zelf de smaak en de Lees meer ...
Jarenlang brouwde Andy bieren in zijn kelder toen hij in oktober 2010 een artikel lazen over de Brouwland-bierwedstrijd. Hij besloot zijn kans te riskeren en stuurde zijn versie van een trappistenbier, een donkere biervolmoutig van 10%. In maart 2011 liet men weten dat zijn bier was geselecteerd voor de finale. Begin april 2011 was het uiteindelijk de finale. De zeven Lees meer ...