De Brouwerij werd door Adolphe en Paul Verhaeghe opgestart als brouwerij-mouterij. De Brouwerij getuigde in de vooroorlogse periode van een grote bedrijvigheid. De verkoopactiviteit van de toenmalige standaardbrouwerijen beperkte zich veelal tot de omliggende regio of zelfs in een aantal gevallen tot slechts tot op het dorpsniveau. Zo bekeken kan men wel stellen dat de “Brouwerij Verhaeghe Vichte” toen aan Lees meer ...
Brouwerij Van Steenberge staat garant voor onafhankelijkheid, vooruitgang en groei. De brouwerij werd gesticht in 1784 en het verworven vakmanschap wordt al zes generaties lang overgedragen. De authentieke brouwerij, gevestigd in het Oost- Vlaamse Ertvelde, is de enige nog actieve brouwerij in het Meetjesland. Vandaag combineert men traditionele brouwkunst met technologische evoluties. Het bekendste bier dat er gebrouwen wordt, is uiteraard ‘Augustijn’, maar ook Lees meer ...
De “proef” brouwerij is specifiek uitgerust voor het ontwikkelen en produceren van bieren voor derden. Ze brouwen op relatief kleine schaal: meestal tussen de 10 en 140 hl per bestelling. De klanten zijn bierarchitecten (die dan meestal zelf het recept aanleveren), opstartende of reeds bestaande brouwerijen (met hun recept of een recept dat we samen uitwerken), of individuele initiatieven. In de afdeling Lees meer ...
Als oudste familiebrouwerij van België, staat Brouwerij Roman bekend om haar rijke assortiment aan bieren. Deze worden één voor één gebrouwen op ambachtelijke wijze, met traditioneel vakmanschap en veel liefde voor het bier en dat al bijna 5 eeuwen lang…. Passie voor bier zit in de genen. vandaag staan Carlo en Lode Roman (14de generatie) aan het hoofd van de brouwerij. Met Lees meer ...
Eén van de kleinste ambachtelijke bierbrouwerijen bevindt zich in Gottem onder de kerkentoren. Bierbrouwerij Sint-Canarus werd officieel opgericht in de zomer van 2002. De bezieler was en is nog steeds Piet Meirhaeghe. Zo rond 1988 moet het geweest zijn, kreeg hij als jonge gast plots goesting om eens bier te brouwen in moeders kastrollen. Hij experimenteerde na zijn universitaire studies jaren met Lees meer ...
De brouwerij Slaghmuylder werd opgericht in 1860 door Emmanuel Slaghmuylder, die tot dan graanhandelaar was. Het laatste deel van de naam “muylder” duidt namelijk op molenaar. Vanaf 1979 werd door de drie neven met het brouwen van de WITKAP·PATER begonnen op verzoek van de brouwerij “De Drie Linden” uit Brasschaat. In 1981 werd de WITKAP·PATER officieel overgenomen. Vandaag is Brouwerij Slaghmuylder een uniek familiebedrijf Lees meer ...
Kort na de tweede wereldoorlog kreeg Evariste Deconinck de vraag van de trappisten van West-Vleteren om hun trappistenbieren te commercialiseren en te brouwen onder licentie. De oorspronkelijke licentie overeenkomst werd getekend voor een periode van 30 jaar. De brouwmeester Mathieu Szafranski (van Poolse afkomst) verhuisde mee en bracht naast de knowhow, ook de recepten en de befaamde St.Sixtus gist mee. Lees meer ...
In de schaduw van de Ichtegemse kerk ligt Brouwerij Strubbe, een brouwerij die al generaties lang behoort tot de familie Strubbe. De bierproductie gebeurt nog steeds op een ambachtelijke manier, zij het met moderne productiemethodes. Ook in het buitenland lusten ze wel een Ichtegems gebrouwen biertje. Een groot deel van de bierproductie wordt verscheept naar het buitenland waaronder Italië, Duitsland, Lees meer ...
De brouwerij die sinds 1994 bestaat werd in 2007 overgenomen door Gudrun Vandoorne en Bruno Delrue. De kleine artisanale familie brouwerij verhuisde in juli 2015 naar de kasteelhoeve “Goed ten Nieuwenhove”. Deze beschermde hoeve zal voortaan het nieuwe toevluchtsoord zijn voor genieters van streekbieren en lekkere hapjes. Voor de kleinsten onder ons is er in de binnentuin een speeltuintje met Lees meer ...
Het “Struise” concept is gebaseerd op creativiteit, innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en vriendschap. Ze zijn gestart met brouwen van bieren rond 2001 op een vakantiepark in het dorp Lo-Reninge in een kleine schuur op een struisvogelboerderij genaamd “De Noordhoek”. Het eerste bier dat ze daar ooit ontwikkelde was een tarwebier in oude stijl, genaamd “Struise Witte”. De naam “Struise” is afkomstig Lees meer ...