Bierdegustaties

Proeven, vergelijken en genieten.

Wij vertellen u intussen het achterliggende verhaal en u leert heerlijke bieren ontdekken.

Voor verenigingen en bedrijven


Leer onze fantastische biercultuur kennen via een bierdegustatie op een gezellige manier met een 6-tal bieren die we aan u voorschotelen op basis van diverse thema’s. Wij verzorgen een leuke degustatieavond vol smaak, geuren en verhalen over bier en brouwerijen. Maak kennis met gekende en minder gekende bieren. Een leuke activiteit voor teambuildings bij bedrijven of om inkomsten voor de vereniging te verkrijgen. Prijs voor een degustatie vanaf 150 euro voor een leuke dag of avond (prijs bieren niet inbegrepen).

Alle degustaties bevatten:

  • Professionele begeleiding door een biersommelier
  • Degustatieglazen om te proeven
  • Powerpointpresentatie ter ondersteuning
  • Leuke verhalen over bier en brouwerijen
  • Ruimte voor vragen over bier
  • Smaak naar meer om bier te ontdekken

Ontdek ook onze exclusieve foodpairingmogelijkheden met bier. Hands-on belevingen om er een actieve smakelijke dag van te maken. KLIK HIER om de exclusieve foodpairingsworkshops te ontdekken.

Of ontdek eerst hieronder onze diverse bierdegustaties. Leun rustig achterover en geniet van een interessante en leuke 2,5 uur vol weetjes en lekkere bieren om te proeven onder deskundige begeleiding van een biersommelier / zytholoog.


Introductiedegustaties over bier


Belgische bierstijlen

Iedereen spreekt over Belgisch bier, maar wat zijn de verschillende bierstijlen in België? Bestaat er zoiets als een Vlaamse stijl? Tijdens de degustatieavond gaan we terug naar de oorsprong van elke stijl en de typische smaken van het bier. Samen gaan we proeven van toepasselijke bieren om elke bierstijl toe te lichten en te ontdekken.

Abdijbieren

Iedereen kent natuurlijk de 6 Belgische Trappistenbieren maar er zijn nog veel meer abdijbieren. Keuze uit 24 erkende Belgische Abdijbieren om onze degustatieavond samen te stellen. Een leuke afwisseling van bierstijlen die we je laten proeven. 

Biobieren

Laat je zeker niet afschrikken. Biobieren met respect voor de natuur en de gezondheid. Onze zythologe Kathleen maakte een eindwerk met een vergelijkende studie van biobieren en hun niet biovariant en dit komt natuurlijk aan bod. Verder weetjes over het brouwproces, foodpairings,…

Gespecialiseerde bierdegustaties


Kaas en Bier

Vele Vlamingen eten al eens graag een blokje kaas bij een biertje en wist u dat bier veel beter past bij kaas dan wijn. Tijdens deze degustatie wordt uitgelegd welke bieren je kan combineren met welke kazen en komen enkele interessante kaasweetjes aan bod. Ideaal voor als u nog eens een kaasavond wilt organiseren. Samen proeven we van de kazen met de gepaste bieren, een echte foodpairing dus.

Bier en Chocolade

Het combineren van deze 2 topproducten geeft hemelse smaakgewaarwordingen. Maar je moet natuurlijk wel de juiste combinaties maken.
Naast het bier kom je ook één en ander te weten over het productieproces van chocolade.
Samen proeven en genieten
van deze foodpairing.

Speciaal en Anders

De basisingrediënten van bier zijn water, mout, hop en gist. Toch zijn er brouwers die zich een stapje verder wagen. Op deze bierdegustatie proef je enkele meer gedurfde bieren met speciale kruiden, rijpingsmethodes of uitgesproken smaken. Sommige zouden spreken over extreme bieren en anderen genieten telkens weer. Doe mee aan deze ontdekkingstocht van geuren en smaken.

Bijna verdwenen brouwerijen

België kende in 1900 een totaal van 3223 brouwerijen met een totale productie van 14.617.000 liter. Dit aantal daalde tot 115 brouwerijen in 2003. In 2019 was dit terug gestegen naar 340 brouwerijen. Er is dus heel wat brouwerijgeschiedenis om te bespreken met enkele brouwerijen die nu terug actief zijn en waar we kunnen proeven van heel verschillende stijlen.

Strips en Bieren

De stripfiguur ‘Katelijne van Brugge’ laat u 6 bieren proeven, telkens met de nodige uitleg, die iets te maken heb met strips. Dit kan door een mooi etiket zijn, een etiket getekend door een striptekenaar, een bier genoemd naar een stripreeks…een ware ontdekkingstocht dus.

Porters en Stouts

Leer het verschil ontdekken tussen een Porter en een Stout. Waar komen ze vandaan? Kom deze mysterieuze en donkere verleiders ontdekken. Laat uw smaakpapillen prikkelen met aantrekkelijke toetsen van koffie, chocolade en gedroogd fruit.

Gezellig samenzijn


Neem contact met ons

Vul het formulier in zodat we je verder kunnen informeren over de mogelijkheden. Wens je een specifiek bierthema dan kunnen we je zeker ook verder helpen.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Bijna verdwenen brouwerijen

Ik wens meer informatie

Strips en Bier

Ik wens meer informatie

Speciaal en Anders

Ik wens meer informatie

Bier en Chocolade

Ik wens meer informatie

Kaas en Bier degustatie

Ik wens meer

Degustatie biobieren

Ik wens meer informatie

Abdijbieren

Ik wens meer informatie

Belgische bierstijlen

Ik wens meer informatie

Porters en Stouts

Ik wens meer informatie

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap