Recepten en bierpairing

Welk bier past bij welk gerecht? Een vraag die we hier praktisch willen oplossen door volledig uitgeschreven gerechten stap voor stap uit te leggen en te combineren met een bierstijl. Zo kan je zelf toch nog even op ontdekkingstocht gaan want er zijn natuurlijk nog veel variaties in smaken binnen een bierstijl. En wil je zeker zijn, schrijf je dan in op één van onze degustaties of organiseer zelf een workshop bij je thuis waar we langskomen om je te laten genieten van de wonderlijke wereld van bierpairing.

Nieuw

Dumplings met gehakt en blonde Tripel

Dumplings met gehakt en blonde Tripel

Als we niet meer op reis mogen dan halen we het buitenland naar hier en combineren we dit met een blonde Tripel. Steun de ambachtelijke brouwers.

Gefrituurde garnalen en blond abdijbier

Gefrituurde garnalen en blond abdijbier

Een lekker hapje voor bij een blond abdijbiertje gaat er altijd wel in en vandaag kiezen we voor grote garnalen die we frituren in een bierbeslag van blond abdijbier. 

Kalfsbiefstuk en asperges

Kalfsbiefstuk en asperges

We kijken uit naar de lente en op de een of andere manier link ik dit aan pure, zuivere smaken. Daarom kies ik vandaag voor kalfsbiefstuk in combinatie met groene asperges en enkele kerstomaten in combinatie met een Vlaams roodbruin bier.

Populair

Kalfsbiefstuk en asperges

Kalfsbiefstuk en asperges

We kijken uit naar de lente en op de een of andere manier link ik dit aan pure, zuivere smaken. Daarom kies ik vandaag voor kalfsbiefstuk in combinatie met groene asperges en enkele kerstomaten in combinatie met een Vlaams roodbruin bier.

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Overzicht alle recepten

Kalfsbiefstuk en asperges

Kalfsbiefstuk en asperges

We kijken uit naar de lente en op de een of andere manier link ik dit aan pure, zuivere smaken. Daarom kies ik vandaag voor kalfsbiefstuk in combinatie met groene asperges en enkele kerstomaten in combinatie met een Vlaams roodbruin bier.

Lees verder
Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder
Steak en bier

Steak en bier

Kerst is een moment om samen te zijn en dus niet 1 iemand in de keuken en de rest aan het genieten rond de kerstboom met een heerlijk bieraperitief. Daarom stellen we een simpel gerecht voor in de kleuren van kerstmis met groene asperges, rode in de over verwarmde tomaatjes en een heerlijk malse steak.

Lees verder
Quiche met Tripel

Quiche met Tripel

Een quiche is een ideaal gerecht om bier in te verwerken. Er zijn heel veel combinaties mogelijk met bier afhankelijk van het soort ingrediënten dat je in de quiche stopt.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This