Welk bier past bij welk gerecht? Een vraag die we hier praktisch willen oplossen door volledig uitgeschreven gerechten stap voor stap uit te leggen en te combineren met een bierstijl. Zo kan je zelf toch nog even op ontdekkingstocht gaan want er zijn natuurlijk nog veel variaties in smaken binnen een bierstijl. En wil je zeker zijn, schrijf je dan in op één van onze degustaties of organiseer zelf een workshop bij je thuis waar we langskomen om je te laten genieten van de wonderlijke wereld van bierpairing.

de nieuwste bierpairing recepten

APERITIEFHAPJES

Hawaiian Poké Bowl met zalm en een Oude Geuze

Hawaiian Poké Bowl met zalm en een Oude Geuze

Deze Hawaiian Poké Bowl zit vol met verse smaken en verse rauwe vis. Dit gaat zeer goed samen met een Oude Geuze.
Gerookte zalm, avocado en verse geitenkaas met een Oude Geuze

Gerookte zalm, avocado en verse geitenkaas met een Oude Geuze

Dit is zo een voorbeeld van een hapje waarin je verschillende smaken combineert en dat heerlijk samengaat met een Oude Geuze.
Loempia’s en blonde Tripel

Loempia’s en blonde Tripel

Ik wou dat het al lente was en daarom kies ik voor spring roll’s of loempia’s zoals wij die noemen als hapje bij een tripel.
Croque Monsieur en blond kruidig bier

Croque Monsieur en blond kruidig bier

Dit is een simpel croque recept maar ik vind dit persoonlijk heerlijk als aperitiefhapje. Simpel klaar te maken maar zeer lekker.
Gevulde portobello en Geuze

Gevulde portobello en Geuze

Momenteel is het een mooi nazomertje en ik zocht een aperitiefhapje waarbij ik het zomerse kon combineren met toch wat herfstgevoel.

Voorgerechten

Krab en een Saison bier

Krab en een Saison bier

Al ooit eens kreeft gegeten? En hoe zit het met krab? De smaak is licht zoet en volgens sommigen zelf verfijnder dan van kreeft.
Zalmtartaar met avocadomousse en Oude Geuze

Zalmtartaar met avocadomousse en Oude Geuze

Deze food pairing combineert de frisheid van rauwe en gerookte zalm met avocadomousse en de zuurheid en frisheid van een Oud Geuze.
Zalmcarpaccio met een Oud Vlaams bruin bier

Zalmcarpaccio met een Oud Vlaams bruin bier

Een zalmcarpaccio is een fris voorgerechtje en een aangename opener. Snel en éénvoudig klaar te maken in combinatie met lekker bier.
Rundscarpaccio met Special Belge

Rundscarpaccio met Special Belge

Het gerecht is klassiek maar dit doet niets af aan de puurheid van het gerecht. Door iedereen éénvoudig te bereiden. Ideaal voor de komende feestdagen.
Gerookte vis met Special Belge

Gerookte vis met Special Belge

Ofwel ga je naar de betere vishandel voor een stukje gerookte vis om te combineren met een Special Belge of je begint er zelf aan met een rookoven.

Hoofdgerechten

Hamburger met cheddar en spek en een frisse pint

Hamburger met cheddar en spek en een frisse pint

Het is vakantie dus tijd voor een éénvoudig gerecht. Een hamburger kan er dan voor mij altijd wel in met een frisse pint.
Curry met kip en een IPA

Curry met kip en een IPA

Curry’s passen goed bij klassieke Engelse IPA bieren. De bitterheid van het IPA bier past goed samen met een licht kruidige curry.
Omelet met een salade en een pilsbier

Omelet met een salade en een pilsbier

Soms heb je niet veel meer in de koelkast liggen. Dan is het altijd leuk om toch iets smakelijks bij elkaar te gooien.
Caesarsalade met kip en een witbier

Caesarsalade met kip en een witbier

Een originele caesarsalade bestaat uit 8 ingrediënten. Wij voegen er vandaag onder andere kip aan toe en pairen met een witbier.
Quiche met kip en champignons en blonde Tripel

Quiche met kip en champignons en blonde Tripel

De kip en champignons in de quiche dat ik vandaag voorschotel past goed bij het moutige, ietwat zoete en bittere van een tripel.
Donuts met Tripel of Imperial Stout

Donuts met Tripel of Imperial Stout

Gezien de vele toppings en de opties om donuts op te vullen heb je heel wat smaakcombinaties die goed samengaan met verschillende bierstijlen.
Tiramisu met quadrupel

Tiramisu met quadrupel

Vervang simpel weg de koffie door een heerlijk, lekker zware quadrupel en je bekomt een nog beter eindresultaat.
Chocoladecake met Oud Bruin

Chocoladecake met Oud Bruin

Met deze winterdagen vond ik het gepast om te kiezen voor wat ‘comfortfood’ als foodpairing. Een lekkere chocoladecake gaat er dan zeker in.
Sweet pancakes met quadrupel

Sweet pancakes met quadrupel

November zorgt voor donkere tijden en we dienen thuis te zorgen voor wat gezelligheid dus koos ik voor sweet pancakes om van te genieten.
Roomijs met frambozen en kriekbier

Roomijs met frambozen en kriekbier

Het is zomer, de temperaturen zijn aangenaam en daarom kiezen we vandaag voor een ijsje om voor wat afkoeling te zorgen en dat je zelf kan maken.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap