Recepten en bierpairing

Welk bier past bij welk gerecht? Een vraag die we hier praktisch willen oplossen door volledig uitgeschreven gerechten stap voor stap uit te leggen en te combineren met een bierstijl. Zo kan je zelf toch nog even op ontdekkingstocht gaan want er zijn natuurlijk nog veel variaties in smaken binnen een bierstijl. En wil je zeker zijn, schrijf je dan in op één van onze degustaties of organiseer zelf een workshop bij je thuis waar we langskomen om je ta laten genieten van de wonderlijke wereld van bierpairing.

Nieuw

Hamburger met spek en pickles

Hamburger met spek en pickles

Naar aanleiding van een IPA degustatie zocht ik even naar iets wat heerlijk te combineren is. Het vraagt wat voorbereiding maar achteraf nog zo lekker.

Pannenkoeken met blond bier

Pannenkoeken met blond bier

De herfst komt eraan en dan lust ik wel eens een pannenkoek als lekkernij om met vrienden te delen. Kies voor een biertje dat je graag drinkt om te pairen.

Gegrilde ribben met Quadrupel

Gegrilde ribben met Quadrupel

Heerlijk op een warme zomeravond of op een winterbarbecue. Ribbetjes smaken altijd en nog zo gezellig om letterlijk duimen en vingers af te likken.

Populair

Gegrilde ribben met Quadrupel

Gegrilde ribben met Quadrupel

Heerlijk op een warme zomeravond of op een winterbarbecue. Ribbetjes smaken altijd en nog zo gezellig om letterlijk duimen en vingers af te likken.

Gegrilde zalm met witbier

Gegrilde zalm met witbier

Zalm is overheerlijk op allerlei manieren. Hier kiezen we voor een gegrilde versie om snel en éénvoudig een gerecht op tafel te krijgen.

Overzicht alle recepten

Guacamole met een Saisonbier

Dit is mijn versie van de bekende romige Mexicaanse advocadodip in combinatie met een gegrilde Bruschetta. Als tip om verkleuring te voorkomen kan je de pit in de dip laten liggen.

Knapperige kippenvleugels met oude geuze

Een ideaal gerecht om te delen. Een heerlijk knabbeltje vooraf. Helemaal niet duur en smaakt verrukkelijk. Ideaal op een zomerse avond voor een BBQ.

Klassieker: een burger en bier

Voor jong en oud, een lekkere sappige burger. Zorg ervoor dat het gehakt vlees minstens 20% vet bevat. Op die manier bedruipt de burger zichzelf zodat die niet uitdroogt.

Kabeljauw en ratatouille met sterk blond bier

Kabeljauw is een heerlijke stevige vis met weinig graten wat ideaal is voor zowel kinderen als volwassenen en ideaal om vakantieverhalen op te halen.

Garnaalkroketten met Vlaams oud bruin

Een lekker gerechtje voor alle seizoenen. Wie lust nu geen garnaalkroket met wat brood.

Zomerse salades

Gezien het warme weer en het mogelijks verpulveren van het warmterecord dacht ik vanmorgen wat kan ik eens lekker fris klaarmaken.

Pizza chorizo en een hoppig bier

Pizzadeeg bestaat net zoals bier uit graan en gist. Een goede combinatie dus. Je kan zelfs als je wilt je deeg maken met lauw bier ipv water. Zeker eens proberen.

Pasta Fettuccine Alfredo

Een éénvoudig gerecht met pure producten. Simpel maar heerlijk. Het moet niet altijd moeilijk zijn om smakelijk te zijn

Gegrilde zalm met witbier

Zalm is overheerlijk op allerlei manieren. Hier kiezen we voor een gegrilde versie om snel en éénvoudig een gerecht op tafel te krijgen.

Gegrilde ribben met Quadrupel

Heerlijk op een warme zomeravond of op een winterbarbecue. Ribbetjes smaken altijd en nog zo gezellig om letterlijk duimen en vingers af te likken.

Pin It on Pinterest

Share This