Biernieuws
Verhalen van achter de toog
17.9K Volgers
meest gelezen
Fourchette beer
Naar aanleiding van de derde editie van het 3-daags Fourchette 2019 event, het grootste culinair event van ons land te Gent is het Fourchette beer ontstaan. Derde editie in de Gentse Eskimofabriek op 15, 16 en 17 maart 2019.Voor 1.800 culinaire liefhebbers Met onder…
En toen waren ze nog met 5 authentieke Trappisten
World Beer Awards – Style Winners 2019
Lambiek, Oude Geuze (Gueuze) en Oude Kriek
Nieuw bierfestival in oude mijngebouwen
Volledig overzicht
Masterclass BREWadmin
Een hectische periode in de brouwerij/stokerij kan al snel eindigen in het verwaarlozen van voorraadfiches, brouw- & e-AD-aangiftes, leeggoed, werkregisters, lotnummers,… Deze opleiding brengt duidelijkheid in de vaak verwarrende verplichte materie bij het legaal brouwen van je alchohol voor commerciële…
BREWmasterclass DryHopping – 7 sept
Een bierglas vol praktijk infused met een hoppige theorie. Drooghoppen is een van de onderwerpen waar het internet een schat aan wetenschappelijke fantasie is. Deze cursus biedt je de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid. Leer de wetenschap,…
Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af
Vanwege de blijvende vraag lanceerden brouwers Arn en Egbert 4 jaar later een tweede crowdfundingronde, opnieuw met succes.
Brouwerij De Leite viert haar 15de verjaardag
Brouwerij De Leite bestaat 15 jaar. Dit mocht gevierd worden en de brouwerij bracht een Rum-Infused blonde tripel uit die werd gesmaakt.
BrewSensory in kasteelbrouwerij Ter Dolen
In deze set van workshops ontdek je samen de flavours en off flavours in bier. Ook hop en mout worden sensorisch benaderd.