BROUWERIJNIEUWS

Lees al het nieuws over Vlaamse brouwerijen. Ontdek de zakelijke uitdagingen en het laatste nieuws over brouwerijen uit Vlaanderen.

meest gelezen

Rodenbach – Op 8 mei Opendeurdag

apr 28, 2022
De medewerkers van de Roeselaarse brouwerij gooien op zondag 8 mei de deuren van de brouwerij en de foederkelders open.
BREWpractice bij brouwerij Van Den Bossche – 29 april

BREWpractice bij brouwerij Van Den Bossche – 29 april

apr 23, 2022
Tijdens de doordeweekse brouwdag gaan we voor een dagje praktijk in de pittoreske familiebrouwerij Van Den Bossche.
BREWmasterclass: Vergis(t) je niet

BREWmasterclass: Vergis(t) je niet

apr 26, 2022
Deze BREWmasterclass voor micro- en hobbybrouwers spitst volop toe op gisten tijdens en na het brouwproces.
RateBeer overgenomen door AB InBev

RateBeer overgenomen door AB InBev

feb 5, 2019
AB Inbev heeft RateBeer volledig opgekocht via een investeringstak. Wat zal men doen met de verzamelde data en wat zijn de gevolgen voor andere brouwerijen?
En toen waren ze nog met 5 authentieke Trappisten

En toen waren ze nog met 5 authentieke Trappisten

jan 21, 2021
Slecht nieuws uit Limburg. Achel verliest zijn erkenning als Authentiek Trappistenbier en zo blijven er maar 5 meer over in België.

Volledig overzicht

BREWmasterclass – Energie in de brouwerij

BREWmasterclass – Energie in de brouwerij

mei 20, 20221 min leestijd

Duurzaamheid in de brouwerij is nog geen mainstream, maar vroeg of laat wordt elke brouwer nillens willens geconfronteerd met de water- en energievretende praktijk. De grote brouwerijen zijn er al lang…

Rodenbach – Op 8 mei Opendeurdag

Rodenbach – Op 8 mei Opendeurdag

apr 28, 20223 min leestijd

Brouwerij Rodenbach was in 2021 tweehonderd jaar jong. Verschillende lockdowns dwarsboomden de festiviteitenagenda, daarom besliste de brouwerij de verjaardag activiteiten te spreiden in tijd. Het jubileumjaar wordt op 8 mei…

BREWmasterclass: Vergis(t) je niet

BREWmasterclass: Vergis(t) je niet

apr 26, 20222 min leestijd

De giststam die een brouwer kiest, is niet in het minst doorslaggevend voor het smaakprofiel van zijn bier en hangt van vele factoren af zoals de vergistings- en vermenigvuldigingssnelheid, eindvdergistingsgraad,…

Week van de Korte Keten op Domein Leeflank

Week van de Korte Keten op Domein Leeflank

apr 25, 20222 min leestijd

Van 14 tot 22 mei 2022 kan je in heel Vlaanderen weer deelnemen aan allerlei activiteiten die verband houden met de korte keten tijdens de Week van de Korte Keten.…

BREWpractice bij brouwerij Van Den Bossche – 29 april

BREWpractice bij brouwerij Van Den Bossche – 29 april

apr 23, 20222 min leestijd

Er zijn diverse opleidingen bierbrouwen mogelijk. Hierdoor is het soms moeilijk om te weten welke het beste bij je past. Naast de academische opleidingen zijn er formele cursussen zoals in…

The Lambic Round Table

The Lambic Round Table

apr 22, 20224 min leestijd

Als ultieme bestemming voor biertoerisme heeft België altijd veel bierreizigers aangetrokken, vooral in de lenteperiode, wanneer er in Vlaanderen een dichte concentratie van bierfestivals is. Nu de wereld weer opengaat,…

BREWmasterclass – Blik op bier

BREWmasterclass – Blik op bier

mrt 7, 20222 min leestijd

Samen met de opkomende productie van hippe biertjes is er een zichtbare toegenomen trend om het gerstenat in te blikken. Toch verwelkomt de kleine brouwer de transit naar blikverpakking niet…

Bieren van Brouwerij De Leite onderweg naar Japan

Bieren van Brouwerij De Leite onderweg naar Japan

feb 23, 20222 min leestijd

Nadat de Japanners in verschillende bars in Tokio en Osaka kennis hadden gemaakt met de Enfant Terriple en de IPA Ma Mère Spéciale wilden ze meer. De bieren zijn er…

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap