Dankzij Vlaamse Brouwers blijft u op de hoogte van de laatste feiten en krijgt u de kans om deel te nemen aan leuke proefsessies en biertastings. Zeker de moeite meer dan waard.
Biernieuws
Masterclass BREWadmin
Een hectische periode in de brouwerij/stokerij kan al snel eindigen in het verwaarlozen van voorraadfiches, brouw- & e-AD-aangiftes, leeggoed, werkregisters, lotnummers,… Deze opleiding brengt duidelijkheid in de vaak verwarrende verplichte materie bij het legaal brouwen van je alchohol voor commerciële doeleinden. Zoals steeds tijdens een BREWmasterclass delen de aanwezigen hun ervaringen, waardoor je alleen maar naar huis gaat met nieuwe inzichten. Onze gastbrouwer is brouwerij ‘t Verzet. Op het programma: Intro administratie in de brouwerij, Peter Croonenberghs (Brombeercompagnie) Voedselveiligheid, Stijn Hermans (FAVV) Accijnswetgeving in de praktijk, Laurens Roelens (Douano) Q&A Info en tickets: https://www.breweducation.be/masterclasses/admin-van-de-brouwerij
BREWmasterclass DryHopping – 7 sept
Een bierglas vol praktijk infused met een hoppige theorie. Drooghoppen is een van de onderwerpen waar het internet een schat aan wetenschappelijke fantasie is. Deze cursus biedt je de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid. Leer de wetenschap, de vereiste technieken, proef & ruik het verschil tussen gehopt en gedryhopt bier. Join in! Masterclass Hop & Dry Hopping op 7 september voor brouwers, zythologen en andere bierliefhebbers OP HET PROGRAMMA: · rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk ism ’tHoppecruyt · theorie met presentatie en resultaten van dry hopping experimenten van vorige edities · nieuw experiment dry hopping : vergelijk gekookte…