Het laatste nieuws

Dankzij Vlaamse Brouwers blijft u op de hoogte van de laatste feiten en krijgt u de kans om deel te nemen aan leuke proefsessies en biertastings. Zeker de moeite meer dan waard.

Biernieuws

Bier van Olier 2022

Bier van Olier 2022

De vierde editie van het bierfestival Bier van Olier 2022 gaat door in de vroegere legerkazerne van Sijsele op zaterdag 27 augustus.
Lees het nieuws
International Beer Day - 05082022

International Beer Day

International Beer Day werd in augustus ’08 in het leven geroepen als dag om bier te vieren en ervan te genieten en zo ook op 5 augustus 2022.
Lees het nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Brouwerijnieuws

Brewmasterclass - 5 oktober 2023

BREWmasterclass – Verplichte admin van de brouwerij

Een hectische periode in de brouwerij/stokerij kan al snel eindigen in het verwaarlozen van voorraadfiches, brouw- & e-AD-aangiftes, leeggoed, werkregisters, lotnummers,… Deze opleiding brengt duidelijkheid in de vaak verwarrende verplichte materie bij het legaal brouwen van je alchohol voor commerciële doeleinden. Zoals steeds tijdens een BREWmasterclass delen de aanwezigen hun ervaringen, waardoor je alleen maar naar huis gaat met nieuwe inzichten. Onze gastbrouwer is brouwerij De Meester. Op het programma: Intro administratie in de brouwerij, Peter Croonenberghs (Brombeercompagnie) Voedselveiligheid, Stijn Hermans (FAVV) Accijnswetgeving in de praktijk, Laurens Roelens (Douano) Q&A bezoek aan de brouwerij Datum: donderdag 5 oktober van 18u30 tot…

Lees het nieuws
Bootcamp 23 - bier brouwen 8 tot 10 juni

BREWbootcamp 2023

Editie 4 van de BREWbootcamp in 2023 wordt een stevige 3-daagse vol ontdekking & netwerking in de authentieke brouwerij Van Den Bossche.
Lees het nieuws
Workshop bierbrouwen

Workshop bierbrouwen

Bier brouwen in een authentieke familiebrouwerij, die kans krijg je niet vaak. Samen met Bruno & Peter kunnen hobbybrouwers, zythologen, bierfirma’s & alumni van brouwcursussen de passie voor het ambacht al doende beleven. Brouwerij Van Den Bossche is een geklasseerde brouwerij in het Oost-Vlaamse Herzele. De brouwerij werd opgericht in 1897 en is nog altijd in handen van dezelfde familie. Hoewel de huidige bieren met moderne apparatuur worden gebrouwen, onthullen nog heel wat vernuftige spullen het brouwen van weleer.KENNIS OF ERVARING zijn niet noodzakelijk. Je wordt begeleid door 2 oude rotten in het vak die tussen het werk door je beginnersvragen of meer gerichte brouw- of biervragen met heel veel plezier zullen…

Lees het nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link