Blond

Blond of dubbel of een tripel is een typische vraag wanneer men thuis iemand een biertje aanbiedt. Toch kan je daar nog alle kanten mee op.

Er bestaan verschillende stijlen aan blond bier en de definities van bierstijlen verschillen dan ook nog eens van land tot land of zelfs van bierwedstrijd tot bierwedstrijd.

Maar een simpele indicatie is natuurlijk gewoon de kleur. Qua smaak en aroma kan je echter nog alle kanten uit en an sich zijn de meeste tripels ook blond maar die stoppen we toch in een aparte categorie.

Algemeen kan de kleur variëren van licht blind tot goudkleurig.  Het kan zowel helder als troebel zijn en meestal een stevige schuimkraag.

Featured image - Blond bier

In de praktijk zal men op een wedstrijd een verdere opdeling maken. Voorbeelden van blond die eigenlijk een eigen stijl zijn:

  • Bitter Blond
  • Brettanomyces Blond
  • Dortmunder Export
  • Kölsch
  • Kuit
  • Münchener Helles
  • Pilsener
  • Saison

Je hebt het waarschijnlijk al door. De term blond kan je ruim gaan interpreteren. Als eigen stijl kan je het omschrijven als een Belgisch biertype van 6 tot 7,5% alcohol van licht blond tot goudkleurig en kan gaan van bitter tot zoet maar waarbij beiden altijd in balans zijn.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap