Faro is een afgeleide van lambiekbier en ontstaat door de toevoeging lichter bier of water aan de lambiek en vervolgens voegde men kort voor verbruik kandijsuiker toe. Hierdoor heeft dit bier een zoet-zuur smaakkarakter en is het bier meer toegankelijk voor iedereen dan een eerder zure lambiek.

Het is een heel oud bier uit de 18de eeuw dat geleidelijk aan verdween. Oorspronkelijk werd het vooral gebrouwen door de landbouwers die toen vaak nog een brouwerij op hun erf hadden om hun arbeiders in de winter aan het werk te houden.

Bierstijl Faro. Bier in glas op houten tafel en donkere achtergrond.

Vandaag de dag is er terug hier en daar wat aandacht voor deze bierstijl dankzij de aandacht voor meer en meer lokale ambachtelijke producten. Net zoals Lambiek, Oude Geuze en Oude Kriek is Faro een erkende Gegarandeerde Traditionele Specialiteit en beschermd door de Europese Unie. Brouwerijen zoals Timmermans en Lindemans hebben dit bier nog in hun aanbod.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top