Jef Goetelen, noem hem gerust Jef den Brouwer. Dat bekt wat gemakkelijker en geef toe, het sluit ook wat meer aan bij waar het allemaal om draait.
Ondertussen al enkele decennia geleden vloeide er door de afvoer van het labo Biochemie enkele liters zelf gebrouwen trappist weg. Het proeven lukte goed , maar het brouwen viel wat tegen.
De liefde voor het bier verloor hij niet, maar het brouwen liet hij toch maar eventjes voor wat het was. Na een ijzingwekkende stilte van 15 jaar, besloot hij in 2001 een nieuwe kans te wagen. Professioneel kwam hij in contact met de brouwwereld en hij besloot om naar de brouwerijschool te gaan.
Bloed – of is het bier – kruipt waar het niet gaan kan zeker? Hij kreeg de kans om via de Molse Bier- en Wijngilde wat te experimenteren gedurende een jaar of twee. ’s Morgens om 5 uur vertrekken om pas ’s avonds laat terug te keren. Het was niet altijd gemakkelijk.
In zijn hoofd spookte het toen al langer om dichterbij huis te gaan brouwen. En dat dichterbij werd eigenlijk gewoon zijn eigen hof. Voila! En hij had meteen zelfs een naam: ’t Hofbrouwerijke!
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.