
In het Paenhuys van Bokrijk staat het historische brouwproces met een gerestaureerde historische brouwinstallatie in combinatie met een hedendaagse koel-, gist- en bewaarinstallatie centraal. Dankzij deze brouwinstallatie proeven bezoekers ook hoe bier eeuwen geleden smaakte.
Met BKRK Bier gaan ze nu inhoudelijk een stap verder en dit mede dankzij Brouwmeester Stefaan Huybrechts en gezel Maarten Houbregs van Biergilde Demerdal. Met hun ervaring in het brouwen en ondersteund met een team sterke armen slagen zij erin om telkens weer een bijzonder bier te brouwen, gebaseerd op een historisch onderbouwde receptuur. Beiden kregen bovendien een beurs toegekend door de minister van Cultuur, Sven Gatz, voor hun meester-leerling traject, voor het doorgeven en het delen van het vakmanschap ‘historisch bierbrouwen’.
Ze brouwen enkele keren per jaar een uniek bier, geïnspireerd door lokale recepten van toen. In het Paenhuys wordt er uitsluitend experimenteel gebrouwen binnen een museale context. Deze brouwsels worden niet gebotteld en bijgevolg niet verkocht. Tijdens het bezoek kan je proeven naargelang de beschikbaarheid.
Check de website van Bokrijk voor meer informatie.
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.