
Charles Caulier besloot om in 1933 zijn mijnwerkersuniform aan de haak te hangen en zich te vestigen als bierhandelaar in Bonsecours, een dorpje in het zuiden van België.
Charles werd ouder en besloot in 1960 het roer over te dragen aan zijn zonen Roger en Christian die intussen in het huwelijksbootje waren gestapt met de zussen Jeannine en Monique. Beide koppels werkten samen met één doel voor ogen: hun handel winstgevend maken. Ze richtten zich daarbij ook op het openen van cafés en bleven tegelijk verder bier verdelen aan particulieren.
In 1980 namen Roger en Linda Caulier het familiebedrijf over en behielden hetzelfde elan. De entrepots werden echter te klein. Daarom kochten ze de gebouwen van een voormalige leerlooierij in Péruwelz. De bieren worden hier tot vandaag de dag gebrouwen.
Begin jaren 90 besloten Roger en Linda hun eigen bier op de markt te brengen: een blond bier met hoge gisting tegen betaling van het maakloon. Zo ontstond de Bon Secours! Ondanks het veelbelovende begin droomden ze ervan een eigen brouwerij op te richten. Deze droom werd werkelijkheid toen ze het materiaal van brouwerij Deneve in Schepdaal overkochten en in 1996 het eerste bier boven de doopvont hielden!
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.