
Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, beslist zijn passie voor voeding – en voor bier in het bijzonder – verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer.
Sinds het prille begin brouwden ze hun bier bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 installeerden ze een eigen microbrouwerij op Tieltse bodem met een capaciteit van 10 hectoliter. Ze zetten hun goede samenwerking met Deca Services NV verder en brouwen momenteel dus op twee sites. Ze brouwen het bier steeds zelf, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.
Brouwerij de Poes staat garant voor kwalitatieve en hoogstaande Belgische bieren. Voor de brouwers is de kwaliteit van het eindproduct het allerbelangrijkste. Dit realiseerden ze door het ambacht van het brouwen en de hedendaagse know-how hand in hand te laten gaan. Ze kozen daarbij voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat resulteert in een mooi en complex bier van hoge gisting. Ze gebruiken lokale mout en betrekken de hop uit de Poperingse velden. Hierdoor draagt het bier dan ook trots het logo “Belgische hop”. Deze hopsoorten van eigen bodem bezorgen het bier onder meer de aangename bitterheid en een fruitige toets.
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.