Citroengras zal je in eerste instantie vaak tegenkomen als ingrediënt in onder andere de Thaise, Indonesische en Vietnamese keuken. Het zijn de bladeren die gebruikt worden om een frisse, citrusachtige smaak te bekomen. De bladeren worden meegekookt of je kan het in poedervorm gebruiken.

Net zoals in eten kan de brouwer de bladeren op het einde van het kookproces een 10-tal minuten laten meekoken om een citrusachtige smaak in het bier te bekomen. Citroengras past goed in blonde bieren en er zijn brouwers die dit gebruiken in hun saisonbier om die frisse toon te bekomen.

Het leuke is dat je dit ingrediënt gemakkelijk in kader van bierpairings kan gebruiken als onderdeel van het gerecht. Denken we bijvoorbeeld aan mosselen met wat citroengras, paprika en ui of een saus waarin je citroengras verwerkt om te combineren met een heerlijk visgerecht. Er zijn tal van mogelijkheden met dit en andere ingrediënten van bier om smaken uit je bier in je gerecht te ondersteunen.

Citroengras in een rechtopstaande bundel
Wortelzijde van citroengras
Citroengras in de natuur

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap