Geschatte leestijd: 2 minutes

Kaneelstokjes zijn zeer herkenbaar. Ze ontstaan door het drogen van het binnenste van de 2 meter lange scheuten van de kaneelboom. Daarnaast kan je kaneel vaak als poedervorm terugvinden. Kaneel is vermoedelijk één van de oudere ingrediënten die we nu in bier verwerken. Als je er het kruidenboek van de Chinese Keizer Shen-Nung op naleest dan is er al de vermelding van kaneel en dit was ongeveer 2800 jaar voor Christus. Daarnaast zijn er ook duidelijke verwijzingen naar kaneel in de Bijbel. Je kan er zelfs een recept terugvinden in het boek Exodus om zalfolie te maken. Vandaag de dag gebruiken we kaneel vaak in zoete gerechten zoals gebak, appelmoes , snoep of een stokje kaneel in een lekkere pot thee. Dit zijn echter niet de enige gebruiksmogelijkheden. Kaneel kan daarnaast gebruikt worden als ingrediënt van bier.

Kaneel geeft een licht kruidige, warm zoete smaak aan bier. Je kan het zowel terugvinden in bruine bieren, Scotch Ale en en stouts alsook zijn er brouwers die dit gebruiken in hun recept voor witbier om een extra kruidige toets te geven aan het bier naast de koriander en sinaasappelschil. Je kan er dus alle kanten mee uit. Het experimenteren meer dan waard.

Kaneel als ingrediënt van bier - schaaltje met kaneelpoeder en bundel stokjes op tafel
Kaneel als ingrediënt van bier

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap