Kardemom als ingrediënt van bier

Geschatte leestijd: 1 minuut

De oorsprong van kardemom vinden we in Azië en kan je eveneens terugvinden in landen zoals Guatemala en Tanzania. Tijdens het brouwen gebruikt de brouwer de gedroogde groene peulen van de plant en daarin zitten dan nog eens zwarte zaadjes die voor de smaak zorgen.

In de keuken kan je het gebruiken om zowel zoete als hartige gerechten smaak te geven. Zo kan je het gebruiken in speculaas, gebak of curry’s en andere stoofgerechten. De smaakt combineert goed met appel, peer of zelfs zoete aardappel. Daarnaast kan je het toevoegen aan koffie of zwarte thee.

Kardemom is familie van gember en zorgt voor een frisse en kruidige, licht pikante smaak. Het gebruik van kardemom in bier kan je onder andere terugvinden bij het brouwen van tripels en andere blonde bieren.

Kortom, je kan er alle kanten mee uit en dus ideaal om te proberen en te gebruiken in kader van foodpairings met bier.

Kardemom in houten lepel

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap