Geschatte leestijd: 1 minuut

De meeste mensen kennen laurier als dat harde blaadje dat in het stoofvlees ligt in onze Vlaamse keuken. Of als je vroeger veel strips van Asterix en Obelix hebt gelezen dan weet je dat men dit in de romeinse tijd gebruikte als lauwerkrans voor de overwinnaars bij sportwedstrijden of na een succesvolle veldtocht met bijhorende veroveringen. Een derde mogelijkheid om laurier te gebruiken is in bier. Zeker niet veel want laurier is een zeer sterk kruid en kan dus overheersen.

De laurierstruik kan je perfect als haagplant in de tuin terugvinden en dus ideaal voor hobbybrouwers om een ingrediënt uit eigen tuin de kunnen gebruiken net zoals zovele andere ingrediënten.

Zoals je al kan vermoeden vanuit het gebruik bij het koken is laurier een vrij aromatisch ingrediënt en past goed samen met donkere bieren. Je kan op het internet gemakkelijk enkele recepten terugvinden om een porter of stout te brouwen in combinatie met wat laurier.

Takje laurier

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap