Het moet ergens in 1995 geweest zijn toen Bart De Wolf zijn eerste stappen als amateurbrouwer gezet heeft. Hij was al enkele jaren liefhebber van de zovele streekbieren die Belgiê rijk is. Zijn interesse ging echter verder dan het degusteren alleen, hij wou begrijpen hoe die prachtige bieren gebrouwen werden. Als autodidact pluisde Bart ieder brouwboek uit dat hij kon te pakken krijgen. Thuis bouwde Bart een amateurbrouwerij waar hij mijn eigen receptuur in kleine hoeveelheden van 40 liter kon brouwen om de ingestudeerde theorie in de praktijk te kunnen toepassen. Aansluitend scherpte hij ook zijn kennis verder aan met enkele jaren brouwopleiding aan de hogeschool van Gent.
Langzaam aan bouwde Bart de jaren nadien een netwerk uit in de professionele brouwwereld en kreeg zelfs toegang tot in de brouwerij van een trappistenabdij. Zijn omgeving moedigde hem aan om een eigen brouwerij te starten maar hij hield de boot af omwille van de zekerheid van een job. Nadat Bart echter door ziekte zijn beroepsleven moest gaan heroriënteren kwam ook het plan van een eigen brouwerij terug in het vizier. In 2015 werd dan brouwerij Basanina geboren en een jaar later kwam met Saison du Lucien en Père Glorieux de eerste brouwsels op de markt. Bieren gebrouwen met de inspiratie en de opgedane ervaring van de proefbrouwsels van weleer.
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.