Karwij als ingrediënt van bier

Geschatte leestijd: 1 minuut

De zaadjes van karwij gelijken heel goed op die van komijn. Beiden hebben een warme, kruidige en anijsachtige smaak. Toch zit het grote verschil zit hem juist in de smaak. Karwij is een stuk sterker en scherper dan komijn. Daarnaast is komijn iets bitterder. Je kan de plant zowel in West-Azië, Noord-Afrika als Europa terugvinden.

Aangezien het een veel sterkere smaak heeft dan komijn heeft dit een impact op de hoeveelheid dat men in het bier doet om toch een smaakeffect te bekomen.

Je kan het zowel in blonde bieren, Tripels en bruine bieren terugvinden. Daarnaast kan je het als ingrediënt terugvinden in verschillende gruit/gruut bieren als onderdeel van het kruidenmengsel.

Het was een ingrediënt dat wat op de achtergrond was geraakt en nu terug meer op de voorgrond geraakt bij de ambachtelijke bierbrouwers die nieuwe recepten ontwikkelen op basis van traditionele recepten en ingrediënten. Dit zorgt voor nog meer gediversifieerde biersmaken wat we als bierliefhebber/ kenner natuurlijk enkel maar kunnen toejuichen.

Karwij als ingrediënt van bier

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap