Loading...
No Records Found
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Maps failed to load
Sorry, unable to load the Maps API.
Enkele jaren geleden is de vriendschap tussen Nicolas en Bruno ontstaan tijdens bierproeverijen waarbij al hun zintuigen werden gebruikt. Deze drank werd al snel een gemeenschappelijke passie. Daarom begonnen ze studies over zythologie en experimenteerden ze met hun eerste brouwsels. Altijd dorstig naar kennis, begonnen de 2 zythologen hun studies als microbrouwer. Na duizenden proeverijen, honderden geteste (en vaak niet Lees meer ...
Ann & Joost is een unieke combinatie van chocolade, bier en Belgische gin. In 2015 creëert Ann als gepassioneerd chocolatier haar atelier A-chocola!. In 2021 richt Joost de brouwerij Vancaillie op waar het heerlijke bier Plutôt met liefde en passie wordt gebrouwen. Samen zijn ze verzot op reizen en lekker eten. Uit deze liefde is het derde product geboren: een Lees meer ...
De brouwerij werd in februari 2020 opgericht. De naam is gelinkt aan een nabij gelegen bos waar na WO II door de geallieerden een Duits gevangenenkamp werd opgezet. Lees meer ...
Vroeger waren er drie brouwerijen: Loix, Voisin en Jouret. Enkele jaren geleden ontstond het idee om een nieuwe brouwerij op te richten en om te onderstrepen dat er in het verleden verschillende brouwerijen in de regio actief waren koos men niet voor ‘La’ maar voor ‘Les’ als voorzetsel. Lees meer ...
Al jaren waren Nicolas Recchia en Didier Poncelet van plan een microbrouwerij op te starten in het hartje van La Louvière. Op 1 december 2019 was het zover. Lees meer ...
Choulotte is een microbrouwerij gebaseerd op botanische experimenten. In de tuin groeien de planten die ze in hun bieren gebruiken, op natuurlijke wijze. Ze brouwen voornamelijk Saison-stijl bieren, een biertype dat vroeger zeer aanwezig was in Wallonië. Ze spelen ook met oude gistvariëteiten die de bieren een vaak onverwacht karakter geven. Lees meer ...
De bijgebouwen van de oude boerderij zijn gerenoveerd en aangepast om plaats te bieden aan een gloednieuwe microbrouwerij. Het bewaarde karakter van de hoeve, gecombineerd met een vleugje moderniteit in de gebouwen, maakt het tot een unieke plek waar Pascale en Philippe met passie kwaliteitsvolle, biologische producten met karakter brouwen. Lees meer ...
De Brasserie de la Couronne werd in 2019 opgericht in Leval-Trahegnies. Om de productie van de brouwsels onder de knie te krijgen, heeft de brouwer verschillende opleidingen gevolgd. Lees meer ...
Kevin en Denis hebben na enkel jaren experimenteren met brouwen de handen in elkaar geslagen. In 2018 hebben ze hun eigen brouwerij opgestart. Lees meer ...
De bieren worden gebrouwen met de wens om het alcoholgehalte te verlagen en de smaakbeleving te verhogen. Lees meer ...