Vliegende Paard Brouwers

 

Vliegende Paard Proeflokaal

Standaard bieren en gelimiteerde testbrouwsels

Met zicht op de piepkleine testbrouwerij kan u het gesprek aangaan met deze brouwer en feedback geven.

Zitbanken uit gerecupereerde paletten zorgen voor het nodige comfort zowel binnen als buiten op het terras.

Minstens 1 nieuw recept per maand in batches van 50 liter die regelmatig beschikbaar zijn voor de bezoekers.

Wij serveren heerlijk smakelijk bier

Je kan bij ons al onze nieuwe biertjes komen ontdekken nog voor die in de markt beschikbaar zijn. Dit is een ideale opportuniteit om iets nieuws te proberen.

 

 

 

Onze bieren

Een brede variatie aan smaken dankzij experimenteren met ingrediënten.

 

 

Dit complex donker degustatiebier werd in april 2011 verkozen tot beste hobbybier van België in “De Brouwland Biercompetitie”. Een jury met onder meer filmregisseur en bierliefhebber Julien Vrebos en professionele brouwers van Orval en Dubuisson proefden de 7 finalisten ( er waren in totaal zo’n 100 inzendingen). Dit is wat Paul Arnott, meesterbrouwer bij brouwerij Dubuisson argumenteerde: “Wat een rijpheid voor een hobbybier: een volle mond, rijk maar evenwichtig, kleine fruittoets, heel volwassen. Een bier om te degusteren!”

 

Aroma van gebrande mout, caramel, donker fruit. De smaak is moutig en licht bitter (geroosterde en chocolade mout), donker fruit, vanilletoets, caramel.
De afdronk is moutig en licht bitter.

Alc: 10% Vol.
EBU: 50
Dit verfrissend blond bier gebrouwen met Amerikaanse hoppen heeft een citrus aroma en een fijne hoppige neus. De smaak is moutig en fruitig met een licht bittere droge afdronk.

 

 

Alc. 6% Vol.
EBU: 35
Préaris IPA, No Hops No Glory: Deze zeer toegankelijke IPA is amberkleurig met een alcoholpercentage van 6,7% en een fruitig aroma van onder andere pompelmoes. De smaak is volmoutig, hoppig en fruitig met een aangename bittere afdronk. Deze IPA bevat 6 soorten hop vandaar ook No Hops No glory. Een bier om van te genieten op een zonnig terras!
Préaris Belma is een Belgisch wit bier met een alcoholpercentage van 5% en gebrouwen met pilsmout, tarwemout, tarwevlokken, havervlokken, koreander en appelsienschil. Als hop gebruikten we de nieuwe Amerikaanse Belma hop (voor het eerst in een Belgisch bier). Dit maakt het bier meer hoppig en iets bitterder (30 EBU) dan gemiddeld voor een Belgisch witbier. Om de mooie wazig witte kleur te bekomen giet u 4/5 van de fles in je glas, dan wals je even met het flesje waarna je de rest van het bier in je glas giet.
Geniet van deze verfrissende dorstlesser voor zolang hij er is want deze Préaris Belma is enkel verkrijgbaar van april tot eind september.

Het verhaal van Prearis

Hoe is Prearis ontstaan? Ontdek hier het verhaal achter Andy en Prearis.

 

 

 

Kom eens af!

Weekdagen

Wij brouwen ons bier dus mogen niet gestoord worden.

Weekend

Iedere 2de zaterdag van de maand openen we onze deuren

van 14 uur tot 18 uur. Iedereen welkom.

Contact

Telefoon

+32 (0)486 63 36 18

Mail

info@prearis.be

Adres

Vliegende Paard Brouwers

Beverhoutsveldstraat 33

B – 8730 Oedelem

Scroll naar top