Ze hebben hun passie ondersteund met een brouwopleiding aan Coovi in Anderlecht. Hier leerden professionele lesgevers hun de juiste technieken aan. Ook krijgen we ten volle de kans om te experimenteren. Hij is gestart met brouwen in de kleine doch professionele brouwerij, Craywinkelhof te Lubbeek. Eigenaar Louis stond ze bij met de logistiek en Luc controleert de recepten en gaf Lees meer ...
De Sweynbeer brouwerij ligt op vervloekte grond. Tussen de dikke dennenbomen kropen om middernacht zwarte zwijnen uit de grond. Ze begonnen te zingen onder leiding van een zwarte draak met negen koppen. De draak was de bewaker van de schat van Keizer Karel, die daar in de buurt ergens verborgen lag. Om drie uur ’s nachts verdwenen de zwarte zwijnen Lees meer ...
De twee broers, Tom en Wim, die al jaren de mogelijkheden van wild gefermenteerde dranken onderzoeken. In Kortenaken, naast het huis van Tom, hebben ze een kleine boerenbrouwerij en fermentorium gebouwd. Hun hoofdactiviteit bestaat uit de productie van wilde ales. Omdat ze in België zijn gevestigd, geven ze een draai aan twee lokale tradities: saison / boerenbieren en lambiek / Lees meer ...
Steeds meer mensen gaan opnieuw op zoek naar echte smaken, naar dingen die (h)eerlijk, persoonlijk en authentiek zijn. Dit is meteen ook de missie van brouwer Filip Meert: ‘rasechte’ bieren creëren! Met de oprichting van Brouwerij Dok’s wil hij de traditie van de kleinschalige brouwerijen en de lokale hopcultuur mee in stand houden. De bieren van Brouwerij Dok’s worden gebrouwen Lees meer ...
In een regio met vele bekende en minder bekende bieren, bleef het lang wachten op een eigen Landens bier. Na vele jaren van proberen slaagden De Kale Ridders er in om een uniek bier te creëren. De recepten van de bieren worden geoptimaliseerd met een eigen kleinschalige brouwinstallatie. Gezien De Kale Ridders niet de enige Landenaren zijn die houden van Lees meer ...
Brouwerij Buvens is ontstaan uit een passie voor bier. De brouwerij groeide sinds 2016 op korte tijd uit tot een volwaardige brouwerij. Ze brouwen op een “traditionele” manier bovengistend bier met hergisting op de fles. Ze gebruiken verse hopbloemen, zo worden de lupulines, de werkzame bestanddelen uit hop, maximaal benut om bij te dragen aan de juiste smaak. De zorgvuldig Lees meer ...
Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het ‘nieuwe’ abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden. Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in Lees meer ...
De brouwerij is het kloppend hart van het Craywinckelhof. Het begon allemaal in 1893, toen Germaan Van Obbergen, zoals vele boeren destijds, een kleine hoevebrouwerij opstartte. De brouwerij was echter geen lang leven gegund, tijdens de eerste wereldoorlog legde de Duitse bezetter beslag op al het brouwmateriaal. In 2010 besloot Louis Schrevens, ondertussen de 5de generatie, om de brouwerij terug Lees meer ...
Ze brouwen op kleinschalige traditionele wijze uw bier op maat voor uw familiefeest, babyborrel, vereniging of bedrijf. Vanaf 150 liter voor een eigen nieuw bier, vanaf 50 liter voor een bestaand bier met uw etiket. Steeds in 50 cl fles. U kan zelf mee een nieuw recept uitdenken, mee brouwen, bottelen en etiketteren indien U dat wil. Door het maximale Lees meer ...
Opgericht in 2007 als een eenmans brouwerij (nu al wat meer mensen) en gevestigd in de zennevallei rond Brussel. Gespecialiseerd in multi graan bieren en biologische bieren met een uitgesproken “neus”. Op basis van een mix van verschillende graansoorten zoals gerst, tarwe, spelt en haver en verschillende rijkelijk toegediende hopsoorten, brouwen ze verschillende goed uitgebalanceerde belgoo bieren, elk met zijn Lees meer ...