In 2013 is de familie Delvaux hun biercentrum begonnen in de voormalige brouwerij De Kroon. Ze wilden hun passie en expertise rond het brouwen van speciaalbieren met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom tekenden ze een structuur uit van waaruit ze hun kennis de wijde wereld in konden sturen: het labo, het kloppend hart van het biercentrum, onderzoekt hoe professionele brouwerijen Lees meer ...
De maagdelijke en natuurlijke omgeving en ligging van de brouwerij De Block, de zuiverheid van zijn grondstoffen en bodemlagen, toewijding, geduld en vakmanschap in zijn kleine en grote geheimen, overgedragen van generatie op generatie, tekenen mee voor het gamma bieren van de brouwerij De Block. Lees meer ...
Oude Geuze is een bier met een lange geschiedenis. Dit bier op basis van Lambiek werd vroeger in en rond Brussel door honderden grote en kleine brouwerijen gemaakt. Tegen de jaren ’70 waren veel van deze brouwerijen en stekerijen verouderd. Ze werkten vooral artisanaal met primitieve installaties waarbij veel handenarbeid vereist was. Als jonge, 21 jarige begon Frank Boon, geïnspireerd Lees meer ...
Brouwerij Angerik is een micro brouwerij te Dilbeek, gelegen in het hart van het Pajottenland. Voor de bierproductie wordt geen gebruik gemaakt van pompen. Hun brouwketels zijn trapsgewijs boven elkaar geplaatst, zodat de zwaartekracht al het werk kan doen. Bij Brouwerij Angerik worden enkel bieren van hoge gisting geproduceerd op een authentieke manier. Hiervoor gebruiken ze enkel natuurlijke grondstoffen. Om de Lees meer ...
Jarenlang moest Aarschot het zonder zijn typische bier, ‘den Bruine’, stellen. Enkele decennia geleden verdween het bier van de markt, maar de Aarschottenaren zijn het niet vergeten. Toerisme Aarschot zocht en vond samen met inwoners en lokale brouwers de originele smaak terug en wekte het bier opnieuw tot leven. Ook de Forto (blond) en Duc (donker) zijn terug van weggeweest. Lees meer ...
Brouwerij De Herck bestaat uit Brecht Hubrechts en Bart Lutsch. Allebei opgegroeid in Herk-de-Stad. In 2017 besloten ze samen te brouwen en nieuwe recepten te bedenken. Uit deze samenwerking is later Brouwerij De Herck voortgekomen. De grondslag van de brouwerij bestaat eruit dat ze al hun bieren zelf bedenken, brouwen en bottelen. Op die manier hebben ze zelf de controle Lees meer ...
Vanaf 2001 kwam het zogenaamde Remise-gebouw leeg te staan. De lijnbussen die er vroeger stonden vonden elders hun onderdak. Het pand leek gereed voor de sloophamer. De Stad Beringen schreef daarom in 2013 een projectwedstrijd uit om de stelplaats een nieuwe originele bestemming te geven. Het Remise-team kreeg uiteindelijk de kans om het gebouw grondig te renoveren, en dit met Lees meer ...
De bieren worden op artisanale wijze gebrouwen. In tegenstelling tot commerciële bieren zal de smaak, karakter, kleur en zelfs de schuimkraag van brouwsel tot brouwsel lichtjes verschillen. De bieren worden ongefilterd en niet gepasteuriseerd op ambachtelijke wijze gebotteld. Om deze reden evolueren deze bieren in tijd en zal een rusttijd van ½ tot een jaar een positieve smaakevolutie geven. Lees meer ...
Perron brouwt sinds 1994 op kleine schaal bier. Hij experimenteert met – het kweken van – het brouwen met – eigen hop. Hij zoekt daarbij niet naar extreme bitterheid, maar vooral naar aromatische smaak. Perron probeert bieren te brouwen die bol staan van smaak. Hij is op zoek naar andere en nieuwe smaken. Hij gebruikt zijn hoptuin -en die uit Lees meer ...
Brouwen op maat is hun passie. Een passie die hen begeleidt in elk van de stappen die nodig zijn om unieke ambachtelijke bieren te brouwen volgens de persoonlijke wensen van de klant. De tevredenheid van de klanten is voor hen het belangrijkste doel. Ze zijn trots op de bieren die ze maken, traditionele Belgische bieren gebrouwen met respect voor de Lees meer ...