Winnaars Brugs Bierfestival 2020

Geschatte leestijd: 3 minuten

Sinds afgelopen dinsdag 26 mei zaten menig bierliefhebber en brouwers elke dag om 20u achter hun PC of smartphone op de Facebookpagina van BAB Brugge om te zien wie de top 5 haalde van de keuze van de bezoeker nadat op 20 mei de 10 genomineerden bekend waren gemaakt.

Gisterenavond 30 mei was het zover. Zythologe Kathleen De Sutter, lid van BAB en bekend van Kate’s Bier Advies mocht de honneurs waarnemen in Ottentic om de winnaar bekend te maken.

In een half uur durende liveshow met talrijke interventies van bierkenners die de 6 overgebleven kandidaten mochten voorstellen was het uiteindelijk Triple Joe van Brouwerij Stokhove uit Waardamme dat de gouden plak in ontvangst mocht nemen.

De Triple Joe is de jongste telg van de brouwerij en is een tripel geïnfusseerd met huisgestookte ruwe whiskey. Zeker het proeven meer dan waard en dit wisten de bezoekers aan het bierfestival duidelijk te waarderen.

Je kan de bekendmakingsshow hier nog eens bekijken: LINK

We zetten de top 5 nog even hieronder op een rij:

Op 5 stond Oude Myrtille Sauvage van Geuuzerie Tilquin uit Bierk, de enige Waalse geuzestekerij. Op 4 stond de welgekende West-Vleteren XII. Op 3 de Speculoos Stout van Brouwerij Totem uit Evergem. Op 2 de Malheur X-mass van Brouwerij De Landtsheer uit Buggenhout en op 1 de Triple Joe van Brouwerij Stokhove uit Waardamme.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap