Brouwerij Broers werd eind 2013 opgericht door de (schoon)broers Bram Bossuyt, Ruben Laureys, en Thomas Laureys. Gestart als leuk tijdverdrijf, werd het brouwen van eigen bier al snel een passie. Gaandeweg groeide ook het idee om het bier echt te verkopen, en uiteindelijk werd Brouwerij Broers opgericht. Aangezien de investering voor een eigen brouwerij aanvankelijk te groot was, werden de Lees meer ...
Na meer dan twintig jaar met vallen en opstaan alle bierstijlen brouwen als amateur volgden nog twee jaar cursus bierbrouwen in avondschool in Gent. De lancering vond plaats op 19 augustus 2011 in café ’t Hemelryck boven op de Muur (Oudenberg) in Geraardsbergen. Daarmee stond Geraardsbergen weer prominent op de bierkaart, en al werd de Muur twee weken later uit het parcours Lees meer ...
Sinds maart 2016 is Brouwerij Erneffen (Raoul Schoenaers) officieel erkend als brouwerij. Doel : In opdracht brouwen vb: gepersonaliseerd bier voor feestje, jubileum,geboorte enz. of een eigen recept dat je officieel wil laten brouwen. Lees meer ...
Deze brouwerij is opgestart in 2016, nochtans is de brouwer niet aan zijn proefstuk toe. Na de lancering van de biertjes “Va’ Snee, ne Vloeiende, ne Groeiende”, groeide het idee om een brouwerij op te starten waar vooral gebrouwen wordt “op maat van de klant”. Je kan er terecht voor gepersonaliseerde bieren, volgens recept helemaal aangepast aan de wensen van Lees meer ...
Een brouwerij waar het creëren van smaken een vorm van vrijheidsbeleving is. Historiek en inhoud staan dan ook centraal. Zo vormden elementen van verdwenen Belgische brouwerijen de basis van de brouwers installatie. Uren polieren en lassen hernieuwden hun vroegere glorie. Wat ooit begon in een microbrouwerij in het hartje van Gent met hulp van de grootouders, leidde in de zomer Lees meer ...
De Verbeeck – Back-brouwerij bestaat al sinds het einde van de 19e eeuw, toen het een van de meest geliefde onafhankelijke brouwerijen in de noordelijke regio van België werd. De brouwerij was, is en blijft een familiezaak: geen monniken of grote bedrijven in zicht. De geheimen van zijn successen werden doorgegeven van vader op zoon totdat ze zelf vaders werden Lees meer ...
Bruno Van Renterghem en Ellen Vanduynslager zijn beiden geïnteresseerd in smaken en geuren en volgden talrijke opleidingen in de wijnsector, koken, brouwen… Al jaren experimenteerden ze in hun keuken thuis om te zoeken naar een eigen bier. Ze experimenteerden met geuren en smaken, soorten hop en kruiden… Zo werd bier een echte passie ! Op 1/7/2017 brengen ze hun eerste Lees meer ...
In het Patershol, het historische centrum van de stad, vind je microbrouwerij Brouwbar. Hier wordt op artisanale wijze bier gebrouwen met een Gents karakter: rebels en tegelijk geworteld in de Belgische biercultuur. In Brouwbar proef je de kraakverse creaties tussen de ketels waarin ze gebrouwen zijn. Van een sprankelende saison tot een krachtige hopbom, laat je verrassen door de wisselende tap! De Lees meer ...
Humboldt & Gauss maakt ambachtelijk bier voor kleine batches in Gent, België. Ze handelen in hoppig, zuur, retro, experimenteel. Weinig alcohol, veel smaak. Bier waarvan je nooit wist dat je het wilde, totdat je het probeerde. Lees meer ...
Dieter Dhondt en Sylvie Vyncke zijn volop bezig hun droom vorm te geven. – Een eigen brouwerij. In 2017 is de installatie/brouwerij naar hun eigen geboorte-dorp Nazareth verhuisd. Voor de komende jaren hebben ze de ambitie alles lokaal te organiseren en produceren – en natuurlijk verder bier te brouwen volgens de regels van de kunst, gebrouwen met de beste ingrediënten. Lees meer ...