BREWmasterclass – Blik op bier

Blik op bier - 18 maart 2022

Samen met de opkomende productie van hippe biertjes is er een zichtbare toegenomen trend om het gerstenat in te blikken. Toch verwelkomt de kleine brouwer de transit naar blikverpakking niet altijd met open armen. We geven je een korte blik op blik en nodigen je uit om je twijfels, zorgen, bezwaren met collega craftbrouwers en uiteraard met inzichten van de experts te delen tijdens de BREWmasterclass. Zo kun je beter geïnformeerd een vernieuwing van je brouwerij overwegen.

Elke ervaren brouwer weet dat de shift naar een portfolio met meerdere bieren – traditioneel en vernieuwend – niet uit de lucht gegrepen is. Hij/zij beseft ook dat er dezer dagen een druk komt te staan op de verpakkingsvorm. In Europa maakt de scepsis bij brouwer en bierliefhebber langzaam aan plaats voor bewondering: vooral kleine & onafhankelijke smaakmakende brouwerijen kiezen steeds vaker voor blik. Zeker als het gaat om bier met een ‘vluchtig’ aroma of als export bij de business hoort.

Echter, vooraleer de weg naar innovatie in te slaan, moet het praktische en budgettaire plaatje grondig doorgenomen worden. De experts tijdens deze BREWmasterclass helpen je vooruit.

Wat staat er op de agenda:

  • Uiteenzetting over een blikkenlijn ism GEA VIPOLL
  • inzichten in een succesvolle smaakinovatie door DUTCH BARGAIN
  • receptontwikkeling door BROMBEERCOMPAGNIE
  • rondleiding in de brouwerij van Beerselect
  • een degustatie en hongerstiller

Dit gaat door op vrijdag 18 maart om 18u30 tot 21u30 in Brouwerij Beerselect voor de prijs van 99 euro.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap