Brewmasterclass dry hopping

Een BREWmasterclass op 9 september 2022 gericht aan de brouwer & zytholoog die meer wil weten over deze populaire brouwtechniek. Telers en hopfreaks kunnen zich uiteraard ook laten inspireren door deze niet te missen hopsessie.

Hoppebellen hangen aan een rank met op de achtergrond wat blauwe lucht

Op het programma:

  • rondleiding in hopboerderij tijdens hoppluk ism ’tHoppecruyt
  • theorie met presentatie en resultaten van dry hopping experimenten van vorige edities (timing en concentratie)
  • nieuw experiment dry hopping : toevoeging van Aromazyme om de biotransformatie te bewerkstelligen (en dus het aroma minder aromatische hopsoorten verbetert) + smaak- & aromacheck met toegevoegde hopolie.
  • Degustatie 

Wie er niet genoeg van kan krijgen, kan dit combineren met een dagje brouwen @ brouwerij Terrest op 10 september waar hop geteeld wordt voor eigen gebruik.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap