Brewmasterclass Meet & Beat the Bugs

Onaangename smaken, zuren & ongewenste aroma’s, evenals wazige bieren kunnen het gevolg zijn van microbiële infecties. Geen pretje voor het geld en de energie die je in het brouwen van je favoriete bier hebt gestoken! Wees voorbereid op de potentiële vijanden! Lees er hier meer over. Al eens verder geïnformeerd hoe je dit alles kan vermijden? En welke oplossingen er zoal bestaan, preventief en reactief? Wil je weten hoe andere brouwers dit doen?

Op vrijdag 25 februari is er een BREWmasterclass voor microbrouwers en hobbybrouwers. De masterclass spitst zich toe op de hygiënepraktijk in je brouwerij. Tijdens de theoretische uitleg krijg je een leidraad om de smaak en kwaliteitscontrole van je bier te verbeteren. Hiervoor hebben we 2 experts op het toneel: Joeri en Benny. De ene bekijkt ‘infectie’, de andere ‘desinfectie’.

Reinigen van ketel door brouwer

Ondertussen loopt er een real time microPCR-analyse op aanwezigheid van de hop-resistente Pediococcus & Lactobacillus in een vooraf geprepareerd staal (wort/bier). Op het einde van de BREWmasterclass bekijken we samen de resultaten van de analyse…en dan kan de discussieronde volop van start.

Reinigen koppeling in brouwerij

DETAILS:

Wanneer: Vrijdag 25 februari 18u30 – 21u30

Locatie: Poortakkerstraat 37D, 9051 Gent (Brouwerij Beerselect)

Prijs: 99,00 euro

Link inschrijvingen: BOEK HIER JE PLAATS – Vroegboekkorting tot 11 februari – 85 euro i.p.v. 99 euro.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap