Duvel Moortgat neemt Italiaanse brouwerij over

Geschatte leestijd: 2 minuten

Duvel Moortgat verwerft 70 procent van de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato. De Duvel-brouwer werkte reeds samen met de Italianen: eind 2016 had de brouwer uit Puurs al een minderheidsaandeel verworven.

Duvel en Birrificio del Ducato willen de bieren van de kleinere Italiaanse brouwerij internationaal laten groeien. De brouwer uit Soragna, nabij Parma, blijft onder de leiding van de oprichters Manuel Piccoli en Giovanni Campari, meldt Duvel Moortgat vandaag.

foto: Parma Repubblica

Vanuit onze generatielange ervaring zullen we Birrificio del Ducato ondersteunen en er samen voor zorgen dat deze speciaalbieren ook geproefd kunnen worden in de rest van de wereld”, zegt CEO Michel Moortgat in een persbericht.

De oprichters van de Italiaanse ‘craftbrewer’ kregen de voorbije jaren naar eigen zeggen verschillende voorstellen van een aantal grote bierbedrijven. Ze kozen bewust voor Duvel Moortgat: Duvel heeft “nooit voorgesteld om een andere koers te varen wat onze bierproductie, merkenpositie of commerciële attitude aangaat”, klinkt het.

Met Birrificio del Ducato erbij telt Duvel tien brouwerijen (Brouwerij Duvel in Puurs, Brasserie d’Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde en brouwerijen in Tsjechië, Amerika, Nederland en dus Italië).

 

Birrificio del Ducato werd opgestart in 2007. Financiële details worden niet vermeld.

Bron : hln.be

Ontdek de Brouwerij Duvel Moortgat op onze website via de link.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap