Zulte bier ontvangt het Belgische Hopcertificaat

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vorige maandag werden te Poperinge de Belgische Hopcertificaten uitgereikt. Ook Vincent Versele ontving dit certificaat voor het ZULTE roodbruin en ZULTE blond bier.

Het certificaat bevestigt dat voor het brouwen van het ZULTE bier minimaal 50% Belgische hop wordt gebruikt.

In 2017 ontving Vincent Versele reeds het certificaat voor het ALFRED bier.

Ook reeds ten tijde van de brouwerij ANGLO-BELGE werd een flink deel Belgische hop verwerkt. “ We zijn trots deze traditie en deze Belgische en Vlaamse verankering verder te kunnen zetten… “ zo zegt Vincent Versele.

OUD BRUIN, later omgedoopt in ZULTE bier was destijds één van de paradepaardjes van de brouwerij ANGLO-BELGE opgericht door de overgrootvader van Vincent, Alfred Versele. Tot ver buiten de landsgrenzen werd dit bruin bier wel gesmaakt. Maar dit aangenaam bruin biertje verdween echter van de markt.

Vincent herlanceerde dit bier tijdens de Fiertelstoet van Zulte in oktober vorig jaar.

Het ZULTE bier is nu weer helemaal terug in een nieuw kleedje. Het is een biertje dat 100% gerijpt heeft in eikenhouten foeders. Bovendien heeft het nu een blonde tegenhanger gekregen.

In een blonde en roodbruine versie is dit ZULTE bier een mooie uitbreiding van het ALFRED assortiment.

Een assortiment van A tot Z – van ALFRED tot ZULTE.

ALFRED is een blond, goudgeel bier van hoge gisting, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong. Een licht fruitig aroma, een subtiele moutige smaak en een uitgesproken hopkarakter kenmerken dit bijzonder bier. Alcoholgehalte van 7.5% alc. Vol.

ZULTE roodbruin, een merk uit het ALFRED assortiment, is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting en 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoet-zure balans met een uitgesproken frisse afdronk. Alcoholgehalte van 5.1 % alc. Vol.

ZULTE blond, een merk uit het ALFRED assortiment, is een volmoutige, frisse doordrinker van hoge gisting die gebrouwen wordt met speciaal geselecteerde hopsoorten. Alcoholgehalte van 5.5% alc. Vol.

info :  www.alfred.b

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap