Gratis rondleiding in Brouwerij Verhaeghe

Geschatte leestijd: 2 minuten

Gegidste rondleiding

In kader van het Flanders Food Festival organiseert Brouwerij Verhaeghe uit Vichte op zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober telkens van 14u tot 16 uur rondleidingen met anekdotes uit de geschiedenis van brouwen in Vichte tot het hedendaagse productieproces in al zijn facetten. Daarna is er een degustatie van 4 bieren voorzien in café ‘De paardenstal’. Maximum 15 deelnemers per groep. Op voorhand inschrijven is dus de boodschap.

De paardenstal - Brouwerij Verhaeghe

“Brouwerij Verhaeghe-Vichte” is een unieke familieonderneming. De voorgeschiedenis van de brouwen in Vichte gaat terug tot Sint-Arnoldus van Tiegem, de heren van Vichte en Maria Van Bourgondië. Bij het begin van de 19e eeuw kwamen de Verhaeghes aan op het kasteel en in 1885 stichtte Paul de brouwerij in de Beukenhofstraat. De Vlaamse roodbruine bieren worden er nog steeds traditioneel gebrouwen en gerijpt in eikenhouten foeders zoals in de beginjaren.

Foederzaal - 3 foeders op een rij


De innovatie van de laatste 2 jaar betekent een nieuwe computergestuurde brouwinstallatie en nieuwe aanpak van de marketing. Dit om te kunnen beantwoorden aan de steeds groeiende vraag.

Inschrijven kan via https://www.brouwerijverhaeghe.be

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap