Lancering Rodenbach Red Tripel

Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong. Dit jubileum viert de brouwerij met de lancering van Rodenbach Red Tripel.

Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team daagden zichzelf uit om, zonder de eigenheid van Rodenbach te verliezen, een bier te ontwikkelen dat liefhebbers van hoog alcoholische bieren zou kunnen bekoren. Bij Brouwerij Rodenbach zijn de brouwmeesters tevens ‘master blenders’, het versnijden van bieren gebeurt dagdagelijks in het brouwproces van één van de 6 Rodenbach-bieren. Het traditionele blenden passen ze ook bij de Rodenbach Red Tripel toe. Deze tripel wordt namelijk met 2-jarig houtgerijpt foederbier versneden.

Rodenbach - Foeders - 1

Rudi Ghequire beschrijft dit als: “De zachtzure frisheid, eigen aan Rodenbach, zorgt voor een verfrissende complexe en goed doordrinkbare tripel die alle registers opentrekt. Zowel het moutige, het fruitige als het houtgerijpte karakter van het bier komen ten volle tot leven in je glas, een ware verwennerij voor al je zintuigen.” Het alcoholpercentage van deze Rodenbach Red Tripel bedraagt 8,2 vol % alc..Het bier wordt in een zwart gecoate 75 cl champagnefles gebotteld, de sierlijke Rodenbach signatuur wordt in wit en rood op de zwarte fles gedrukt wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

Rodenbach Red Tripel

Biergastronomie-expert Wim Swinnen bestempelt Rodenbach Red Tripel als een bekroning van 200 jaar West-Vlaamse brouwkunst: ““Rodenbach Red Tripel is een unicum in de biergeschiedenis! In het glas fonkelt een helder koperkleurig bier onder een fraaie ivoorkleurige en fijnmazige schuimkraag. Het verleidelijke boeket is fruitig en complex, met hints van abrikoos, karamel, gebak en witte bourgogne. De aanzet is fris tintelend en evolueert naar een ronde, mondvullende en lange finale, waarbij impressies van rijpe ananas, citrus en carré confiture de show stelen, met op de achtergrond nog een vleugje zoethout en vanille. De zoetzure tripel drinkt verrassend goed weg, bekoort vanaf de eerste slok en blijft boeien tot de laatste.”

Foodpairing met Rodenbach Red Tripel

Van Rodenbach Red Tripel geniet je niet alleen als degustatiebier maar het bier is, volgens Mino Dragu, chef van Het Brouwershuis in Steenhuffel, ook een perfecte begeleider van gerechten: “Het ronde, fruitige en tegelijk frisse karakter van Rodenbch Red Tripel is een perfecte pairing bij de zoet-zilte accenten van een bouillabaisse.” 

Bierpairing Foodpairing Rodenbach Red Tripel Bouillabaise

Waar te verkrijgen

Koen Debusschere, aankoper bier bij Colruyt Laagste Prijzen in België: “Innovatie en vakmanschap in bier, daar zetten we als Colruyt graag onze schouders mee onder. De nieuwe Rodenbach Red Tripel is een knap staaltje innovatief vakmanschap. We weten dat onze klanten graag nieuwe bieren ontdekken en proeven, en ook dit bier zullen ze zeker weten te smaken. We zijn dan ook trots dat Rodenbach Red Tripel, in Belgische supermarkten, exclusief verkocht zal worden bij Colruyt Laagste Prijzen en Spar Colruyt Group.”

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap