Loading...
No Records Found
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Maps failed to load
Sorry, unable to load the Maps API.
Sam maakte kennis met lambiek dankzij een Oude Kriek Hanssens. In 2012 maakte hij kennis met natuurlijke wijn en kwam het idee om zelf iets te produceren. In de zomer van 2016 werd de eerste lambiek aangekocht en na wat experimenteren werd in 2018 een mini blenderij uitgebouwd om op iets grotere schaal bier te produceren. Lees meer ...
Bieren Van Begeerte is een kleinschalige en eigenzinnige microbrouwerij en bierfirma. Al de bieren worden door Koen Fierens geduldig en kleinschalig op punt gezet in zijn microbrouwerij. Sinds 2010 brouwen ze sommige van de bierrecepten op grotere volumes in samenwerking met de Proefbrouwerij zodat hun voorraad de vraag kan volgen. Sinds 2015 heeft Koen zijn eigen hopveld in de Antwerpse Lees meer ...
Bart Degrande en Johan Dhanens brouwen in hun microbrouwerij bieren op een nog authentieke en artisanale wijze en hun ongefilterde bieren hebben gemiddeld 8 weken nodig voor ze gedegusteerd kunnen worden. Lees meer ...
Paul Warmenbol brouwt smaakvol biobier, sinds voorjaar 2014, als bierarchitect. Maar het begon eigenlijk allemaal in 2009 met een opdracht voor de oude brouwerij Feys-Callewaert in Beveren aan de Ijzer. Deze had geen bierproductie meer sinds de jaren ’60. Als architect zocht hij daarom contact met De Struise Brouwers in het naburige Oostvleteren. Ook deze brouwers hadden nood aan een Lees meer ...
De brouwerij is gelegen in een landelijk gebied in het hartje van de Bourgondische Kempen, in Ten Aard nabij Geel. De brouwer, Jul Molenberghs, is al sinds 1988 gepassioneerd bezig met het brouwen van gerstenat. De kinderen en kleinkinderen willen nu ook graag hun steentje bijdragen aan de verrijking van de Belgische biercultuur en brouwerijtraditie. Lees meer ...
In het landelijke noorden van België hebben ze een 80 jaar oude schuur omgebouwd tot een microbrouwerij. Vanuit hun passie voor het bier en met respect voor de eeuwenoude Belgische biertraditie, bedenken en brouwen Pieter-Jan, Dick en Bart nieuwe craft bieren. Lees meer ...
In de sombere zomer van 2020, tussen de deprimerende sluitingen door, zaten (dronken) Richard en Thom samen en spraken ze over hun dromen. Ze houden er allebei van om ambachtelijk bier te ontdekken, te brouwen en te delen en ze ontdekten ook een gedeelde ambitie om ooit een ambachtelijke brouwerij/tapzaal op te starten in het centrum van onze geliefde stad. Lees meer ...
Aan de oever van de Dijle in Muizen, aan de rand van het Mechels Broek, ligt eetcafé Het Brughuis met daarnaast de microbrouwerij. Het werd oorspronkelijk gebouwd als woonst voor de brugwachter. Maar reeds in de eerste helft van de 19de eeuw werd het verbouwd tot café. Lees meer ...
Spéciale Belge Taproom serveert niet enkel bier maar heeft ook een eigen microbrouwerij. Lees meer ...
Brouwerij31 ofwel “3 Girls and 1 Boy” bestaat zoals de naam doet vermoeden uit één man met een passie, een vrouw met een visie en 2 dochters die het fijn vinden om flesjes te bestickeren. Het doel van Brouwerij31 is om op kleine schaal ambachtelijke speciaalbieren te brouwen. Lees meer ...