Nieuw bierfestival in oude mijngebouwen

The Beer Experience is geen bierfestival zoals je het al kende in Limburg of Vlaanderen. Het is een uniek en gloednieuw event waar bier centraal staat, naast muziekoptredens, lezingen over bier, lekker eten en uiteraard het historisch kader zelf. Op 19 en 20 maart 2022 zetten CC De Muze en ZLDR Luchtfabriek al hun zalen en ruimtes open. Ze mikken op 1500 bezoekers: van gewone bierliefhebbers en gepassioneerde bierfreaks tot muziekminnende foodies en dagjestoeristen. 

In samenwerking met de gemeente Heusden-Zolder brengen ze tijdens The Beer Experience de combinatie van speciaal bier, industrieel erfgoed, eten en muziek samen in het unieke kader van cultuurcentrum De Muze en ZLDR Luchtfabriek. De bezoeker zal een route kunnen volgen doorheen de gebouwen en ondertussen zo’n 35 brouwers en hun meer dan 120 bieren leren kennen en proeven. Daarbij zijn enkele bekendere namen, maar vooral kleinere, unieke lokale of Belgische en buitenlandse biermakers. De focus ligt op Belgische craftbrewers.

The Beer Experience - initiatiefnemers

Timing en programma

Zaterdag 19 maart: 14u tot 22u

Zondag 20 maart: 14u tot 22u

Verschillende zalen, verschillende sferen

In de balzaal, het Muzecafé en ZLDR luchtfabriek zijn er muzikale optredens en bierstanden. De balzaal zal dienen als een gelagzaal waar je kan zitten, eten en genieten van bier, muziek en eten.  

De zwarte zaal is voorbehouden voor 1 opmerkelijke brouwer die enkele bevriende brouwers meebrengt en de muziek kiest. Dit jaar zal dat de unieke brouwer Tom Jacobs van Brouwerij Antidoot – Wilde Fermenten in Kortenaken zijn.

In de compressorenzaal en ophaalgebouw kom je verspreid verschillende bierstanden tegen waar de brouwer zelf uitleg geeft en je laat proeven. Verderop zijn er zalen waar bierexperts en brouwers masterclasses geven over bier en kan je ook deelnemen aan foodpairings. Zo proef je combinaties van chocolade, charcuterie of kaas met bier. Buiten staan er enkele interessante foodtrucks. 

De deelnemende brouwers worden mondjesmaat op hun website en social media bekend gemaakt, maar deze kunnen we al meegeven:

  • Stadbrouwerij Brauw uit Genk zal live brouwen
  • Enkele Limburgse brouwerijen zijn van de partij: Hophemel, Triporteur, Koolputter, Aerts Paradijs, Enigme en speciaal voor de bobs is ook Force Majeur uit Genk aanwezig. Dit is de eerste brouwerij van alcoholvrije speciaalbieren in België
  • Verdere bekendmakingen zijn Alvine, Lupulus, De Meester, Brasserie De La Senne, De Ranke, Het Anker,…
  • en ze verwelkomen ook buitenlandse brouwerijen zoals Kegs uit Nederland

Tickets

De voorverkoop is gestart via de website www.thebeerexperience.be. De tickets zijn beperkt.

Meer informatie over de organisatie

De organisatie van The Beer Experience bestaat uit een groep vrienden en gepassioneerde bierliefhebbers. Maarten Reniers, Paul Reniers en zijn vrouw Anh Nguyen zijn o.a. gekend van het voormalig biercafé ’t Middelpunt in Heusden-Zolder. Patrick Breugelmans is mede-oprichter van Pukkelpop. Jan Keymis – ook een vaste medewerker van Pukkelpop- organiseert bierevents en proeverijen en is al 25 jaar ervaringsdeskundige (en bezieler van Hippo-architecten), samen met zijn vriendin zythologe Kaat Mendonck (ook gekend van Radio2) hebben ze een private bierkelder in Hasselt. Dirk Dedrij en Barbara Goosse zijn de lokale foodies en ervaren proevers (gekend van Accfides). Tatjana Swiggers verdiende haar sporen in verschillende horecazaken in de buurt en in de organisatie van Pukkelpop. 

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap