Nieuwe lagertanks voor ‘The Brew Society’

Geschatte leestijd: 3 minuten

Met heel die Corona perikelen geraken steeds meer mensen overtuigd van het feit dat we wel nood hebben aan een ‘alternatieve maatschappij’. Wordt dit een ‘Brew Society’? In Heule zijn ze er alvast van overtuigd dat daar wel eens toekomstmuziek in zou kunnen zitten.

De in 2017 opgestarte brouwerij ‘The Belgian Beer Factory’, die zich vooral profileert als een ‘hub’ voor creatievelingen zonder installatie en een betrouwbare partner voor derden die een bier op de markt willen, groeide uit tot een echte ‘brouwersgemeenschap’. Deze Brew Society is ondanks de huidige moeilijke tijden nog volop aan het bruisen en blijft investeren in de toekomst.

Recent werd een volledige blikkenlijn in gebruik genomen om in te spelen op de trend van speciaal bier in blik en de noden van de brouwers hierin. Vrijdag 29 mei volgde een bijkomende ‘spectaculaire stap’ in de uitbreiding van de infrastructuur. Vier cilinder conische tanks van elk 60.000 liter werden met een kraan via het dak de brouwerij in geloodst. Hiermee wordt de ‘lager capaciteit’ (opslagcapaciteit voor rijping van het bier) met zo’n slordige 170% uitgebreid van 1.400 Hl naar 3.800 Hl.

Deze verhoging moet meer ruimte bieden voor een ontplooiing van het eigen gamma ‘Martha’ bier en moet tegelijk garanderen dat ook alle bieren van klanten rustig de tijd krijgen om zich volledig te ontplooien.

Hoe de toekomst er zal uitzien is onzeker, maar dat Brew Society prachtig bier zal brouwen is een feit. Meer info : www.thebrewsociety.be

The Brew Society is een brouwersgemeenschap voor bierondernemers. Ze specialiseren zich in het aanbieden van een brouw- en botteldienst aan ambachtelijke brouwerijen, ciderproducenten en andere drankenbedrijven die capaciteit te kort komen of gewoon niet zelf over een installatie beschikken. Brouwers kunnen er terecht om samen een bier te ontwikkelen, een vastliggend recept op grotere schaal te laten brouwen en/of hun bier op vat, fles of blik te laten afvullen. De Brew Society is dus een groot vat aan expertise en ervaring die ter beschikking wordt gesteld van derden. De gemeenschap beschikt over een state of the art installatie waarmee ze kunnen inspelen op innovatieve brouwprocessen en de creativiteit van de klant.

De brouwerij beschikt dus ook over een eigen assortiment bieren onder de naam Martha. Hiervan zijn ondertussen reeds drie varianten op de markt: Martha Sexy Blond, Martha Guilty Pleasure en Martha Brown Eyes.

Meer info : www.marthabeer.com

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap